Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Casa VerdeZemeş, jud.Bacău: Panouri solare la patru obiective

F.A. Investiţii /

Primăria Comunei Zemeş, din judeţul Bacău, a optat pentru instalarea de panouri solare la patru obiective: stadionul, două blocuri de locuinţe sociale şi o grădiniţă. Pentru realizarea acestui proiect, AFM a aprobat o finanţare de 726,34 mii lei din valoarea cheltuielilor eligibile de 908,42 mii lei.

Astfel, clădirea nouă a stadionului va fi dotată cu panouri solare pentru aport de apă şi căldură. Obiectivul a fost selecţionat având în vedere consumul mare de apă, care va creşte şi mai mult odată cu montarea anul viitor a unui bazin de înot, ne-a precizat domnul primar Ioan Şelaru.

Panouri solare vor fi montate pe două blocuri de locuinţe sociale pentru nefamilişti. Blocurile au un regimul de înălţime P+1 şi cuprind 73 de locuinţe. În fiecare bloc există câte două băi comune. Având în vedere veniturile mici ale locuitorilor acestor imobile s-a optat pentru instalarea sistemelor care utilizează energie regenerabilă în scopul reducerii costurilor.

Al patrulea obiectiv inclus în proiectul de instalare panouri solare este grădiniţa "Voinicelu". În clădirea acestei instituţii funcţionează o grădiniţă cu program prelungit şi un centru pentru copii cu probleme sociale.

Prin implementarea acestui proiect primăria speră că se vor face economii de minim 30-40% la cheltuielile pentru apă caldă şi căldură.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat de firma "NovaInvest" Craiova, căreia i-a fost atribuit contractul prin încredinţare directă. La jumătatea lunii septembrie, primăria se afla în căutarea unui proiectant.

În ceea ce priveşte lucrările de execuţie cererea de ofertă va fi publicată la începutul anului.

Sumele investite în proiect vor fi recuperate în procent de 80% de la AFM în două tranşe: în 15 octombrie se vor recupera cheltuielile pentru consultanţă şi proiectare şi în 15 martie cele pentru execuţie. Aşadar până la data de 15 martie se preconizează că toate lucrările se vor fi încheiat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional