Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Castelul de Lut Valea Zânelor, o construcţie inspirată din povestea "Albă ca Zăpada"

Amenajări /

Castelul de Lut Valea Zânelor, o construcţie inspirată din povestea "Albă ca Zăpada"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Răzvan Vasile: "Oamenii s-au săturat de betoane şi construcţii moderne pe care le găsesc în oraş"

    Castelul de Lut Valea Zânelor este inspirat din povestea "Albă ca Zăpada". Construcţia este, în proporţie de peste 90%, organică, materialele folosite fiind argilă, paie, nisip şi lemn, însă, aşa cum ne-a explicat proprietarul castelului, la partea de fundaţie a fost nevoie să fie folosit ciment.

    Construcţia nu este finalizată încă, dar atrage deja curioşii prin arhitectura sa de poveste. Vizitatorii pot vedea aici şi o cameră deschisă pentru a înţelege cum a fost construit.

    În plus, lângă râu, a fost amenajată o mini terasă. Proprietarul castelului ne-a spus că nu a estimat încă data la care va fi finalizat proiectul.

    Domnia sa a precizat: "Momentan, încercăm să terminăm partea de restaurant, sperăm că va fi gata în câteva luni de zile. Apoi ne vom concentra pe partea de interioare, care nu ştim exact cât va dura".

    Construcţia clădirii a durat mai mult din cauza materialelor de construcţie folosite, dar şi a arhitecturii.

    Răzvan Vasile ne-a explicat: "Fiind ceva neconvenţional, nu am fost pur şi simplu la piaţă, am cumpărat şi am făcut, a fost nevoie să selectăm materialele din mai multe locuri. Nu am găsit toate materialele aici, în ţară, a fost nevoie să aducem şi din afară, din Italia, de exemplu, printr-un furnizor din România. Arhitecţii şi constructorii cu care am colaborat sunt români".

    Domnia sa este de părere că omul este cam sătul de betoane, construcţii moderne şi chestii de genul acesta pe care le găseşte în oraş la tot pasul sau chiar locuiesc în ele. Oamenii îşi doresc şi alte experienţe.

    Răzvan Vasile ne-a mai declarat că nu a estimat încă timpul în care va fi amortizată investiţia.

    Proprietarul castelului a declarat: "Sincer, nu am calculat timpul de amortizare a investiţiei pentru că în România este cam greu să faci nişte calcule de genul acesta, ţinând cont de instabilitatea care este în ţară. Nu ai de unde să ştii ceva pentru că astăzi este una, mâine este alta".

    Potrivit domnului Răzvan Vasile, interiorul Castelului de Lut Valea Zânelor va continua povestea din exterior şi promite că va fi la fel de unic şi special încorporând toate facilităţile necesare.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional