Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cel mai lung pod de sticlă din lume, realizat în China

Investiţii /

Cel mai lung pod de sticlă din lume, realizat în China
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Construcţia celui mai lung pod de sticlă din lume - Zhangjiajie Grand Canyon - se apropie de sfârşit, acesta urmând să fie inaugurat de public în anul curent.

    Podul este situat deasupra Parcului Naţional Tianmenshan din provincia chineză Hunan. Construcţia a fost realizată din sticlă pentru ca vizitatorii să poată admira peisajul fabulos al zonei montane.

    După ce se va finaliza, podul va avea o lungime totală de aproximativ 430 de metri şi o lăţime de circa 6 metri. Podul este construit la o distanţă de aproximativ 300 de metri deasupra solului.

    Wan Tianbao, inginerul-şef al proiectului, a declarat pentru China Daily, că podul a fost echipat cu peste 70 de bile de sticlă, fiecare cântărind circa 750 de kilograme, în vederea reducerii vibraţiilor, care pot afecta structura sa.

    Speciaştii au realizat peste 100 de teste de rezistenţă a podului la o greutate echivalentă cu cea a 800 de oameni.

    Joe Chen, directorul general adjunct al Zhangjiajie Canyon Tourism Management Co., a declarat, citat de Inhabitat: "Nu vom avea doar un leagăn ataşat de pod, ci trei leagăne, inclusiv un leagăn gigant, care are o lungime totală de aproximativ 170 de metri şi reprezintă un record mondial".

    Conform aşteptărilor, podul s-ar putea deschide la începutul acestei luni, însă ceremonia oficială nu va avea loc mai devreme de 2017. Chen a mai spus: Ne-ar plăcea să avem o deschidere grandioasă în ianuarie 2017 întrucât întregul proiect va fi finalizat până atunci şi vom putea sărbători. Dar, podul va fi deschis publicului mai devreme, dat fiind faptul că turiştii nu mai pot aştepta".

    De designul podului, care este cel mai înalt şi cel mai lung din lume, s-a ocupat firma Haim Dotan Architects.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional