Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chinezii par hotarati sa construiasca infrastructura Bucurestiului

A.D. Investiţii /

Investitorii chinezi ar putea finanta si construi Inelul median de circulatie la zona de nord a Bucurestiului (Autostrada urbana - Soseaua Colentina - Lacul Morii). Municipalitatea este interesata sa demareze aceasta lucrare complexa in parteneriat public - privat. Proiectul are o valaore estimata la 1,57 miliarde de euro.

Compania de constructii China Communication Constructions Company (CCCC), precum si China Developement Bank si-au afirmat disponibilitatea pentru finantarea acestui proiect.

"Acest proiect este unul foarte important pentru noi si, dupa multe dificultati, acum avem si acordul Consiliului General. Este foarte important pentru Bucuresti sa atraga finantari in proiecte concrete, asa cum este acesta", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

CCCC a initiat procedura de analiza a documentatiei puse la dispozitie de municipalitate, urmand sa transmita Primariei Bucuresti propunerea companiei privind realizarea proiectului de infrastructura.

""China Communication Constructions Company este interesata de finantarea acestui proiect de o lunga perioada de timp. Avand in vedere acest lucru, ne dorim sa concretizam aceasta investitie. Avem experienta bogata in privinta proiectelor realizate in parteneriat public privat si avem si sprijinul Guvernului Chinez si al bancilor"", a declarat Song Debin, senior manager CCCC International.

In luna aprilie, China a decis acordarea mai multor credite pentru dezvoltarea Europei Centrale si de Est, 10 firme de stat fiind invitate pentru a discuta aceasta colaborare, printre care si CCCC.

China Communication Constructions Company Limited este una dintre marile companii internationale din domeniul design-ului si constructiei de autostrazi si poduri, cu 81 de filiale in 70 de tari.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional