Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

CJ Dâmboviţa pregăteşte proiecte europene de 60 de milioane de euro

Investiţii /

CJ Dâmboviţa pregăteşte proiecte europene de 60 de milioane de euro
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul total de investiţii preconizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru acest an este de 63,8 milioane de lei, din care suma de 46,7 milioane lei va merge către derularea proiectelor în continuare, în timp ce doar 6 milioane de lei vor fi investite în lucrările noi, ne-au declarat reprezentanţii CJ Dâmboviţa.

    Cele mai mari investiţii noi care vor fi derulate de instituţie în 2016 sunt pentru obiective de dezvoltare publică şi infrastructură rutieră, aceştia menţionând implementarea în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 a obiectivului "Dezvoltarea infrastructurii de transport din judeţul Dâmboviţa prin modernizarea drumurilor judeţene DJ 720, DJ 720B, DJ 711 şi DJ 101B pe traseul limită judeţ Prahova - Moreni - Gura Ocniţei - Răzvad - Ulmi - Târgovişte - Comişani - Bucşani - Băleni - Dobra - Finta - Bilciureşti - Cojasca - Corneşti - Butimanu - Niculeşti - limită judeţ Ilfov".

    Sursele de finanţare pentru investiţiile din acest an sunt sumele defalcate din TVA pentru drumuri, veniturile proprii ale Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi sume alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe anul 2016, pentru judeţul Dâmboviţa.

    Alte proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Dâmboviţa vizează drumurile judeţene DJ 701Corbii Mari (DN 61) - limită judeţ Teleorman, DJ 711A Săbieşti - Colacu - Ghergani, DJ 710A Diaconeşti - Vârfuri - Valea Lungă.

    În total, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de circa 68 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din judeţ.

    În ceea ce priveşte lucrările la reţeaua de apă şi canalizare, oficialii CJ Dâmboviţa ne-au transmis că, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu, se implementează proiectul "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa", derulat prin Compania de Apă Târgovişte SA, cu o valoare totală de 583,8 milioane de lei. În cadrul acestei investiţii au fost finalizate, printre altele, următoarele lucrări, potrivit surselor citate: lucrări la sursele de apă ale municipiului Târgovişte, reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Târgovişte Sud, reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Târgovişte, reabilitarea şi extinderea rezervoarelor Bana şi a staţiei de epurare Moreni.

    Referitor la programul menţionat mai sus, oficialii CJ Dâmboviţa ne-au spus că a existat posibilitatea finanţării proiectelor din sectorul apă/apă uzată de complexitate redusă din economiile disponibile din fondul de coeziune Axa 1 POS Mediu 2007-2013, valoarea totală a contractelor de lucrări şi a celor de furnizare servicii fiind de circa 32,4 milioane de lei.

    Pe lângă investiţiile amintite, Consiliul Judeţean Dâmboviţa are în execuţie şi proiectul de restaurare şi valorificare durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblul Brâncovenesc din Potlogi, finanţat cu fonduri europene.

    Valoarea totală estimată a proiectelor aflate în stadiul de pregătire pentru atragerea de fonduri europene până în anul 2020 este de aproximativ 60 de milioane de euro, ne-au mai spus reprezentanţii CJ Dâmboviţa.

    Investiţii în comunele Braniştea şi Conţeşti

    Oficialii instituţiei au participat, în luna mai, la inaugurarea a două obiective importante de investiţii în comunele Braniştea şi Conţeşti. Cele două proiecte finalizate sunt căminul cultural din satul Bălteni (comuna Conţeşti) şi grădiniţa din satul Dâmbovicioara (comuna Braniştea). Valoarea investiţiei de la căminul cultural din satul Bălteni este de 1.086.801 lei, din care peste 980.000 lei sunt fonduri nerambursabile, sursa de finanţare fiind Grupul de Acţiune Locală (GAL) "Cornăţelu-Conţeşti-Sălcioara".

    În cadrul acestei investiţii au fost realizate lucrări de consolidare şi reabilitare termică a căminului cultural. Totodată, au fost realizate lucrări de recompartimentare a interiorului clădirii şi de finisare. A fost montată o centrală termică mixtă, au fost înfiinţate grupuri sanitare noi şi au fost executate lucrări pentru refacerea aleilor şi trotuarelor din jurul clădirii.

    În schimb, investiţia în grădiniţa din satul Dâmbovicioara (comuna Braniştea), în valoare de 871.510 lei a fost finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (OUG 28/2013).

    Două drumuri şi două cămine culturale în comuna Gura Ocniţei

    În plus, tot în luna mai, oficiali de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa au participat în comuna Gura Ocniţei la inaugurarea a patru obiective de investiţii, respectiv două segmente de drum comunal, în lungime de aproximativ 4 km în satele Săcuieni şi Adânca finanţate în cadrul unei asocieri dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Local Gura Ocniţei, la care s-au adăugat şi două cămine culturale în Săcuieni şi Gura Ocniţei.

    Valoarea lucrărilor de reabilitare a căminului cultural Gura Ocniţei este de 810.317 lei, finanţare realizată prin Grupul de Acţiune Locală ,,Arcul Târgoviştei". Investiţia a presupus: înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, au fost înfiinţate grupuri sanitare, înlocuită tâmplăria interioară şi exterioară, zugrăveli, reabilitare acoperiş, instalaţie sonorizare şi împrejmuirea terenului aferent clădirii.

    Cel de al doilea cămin cultural din satul Săcuieni a fost finanţat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), valoarea acestuia fiind de 890.368 lei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional