Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Cluj: Lucrările la Aeroportul Cluj-Napoca prind avânt

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Proiectele de investiţii ale Consiliului Judeţean Cluj se vor ridica în acest an la suma de 284,4 milioane lei. Din această sumă, 181,17 milioane lei reprezintă proiectele finanţate din fonduri externe, iar 75,85 milioane lei investiţiile companiilor cu capital de stat.

    Pentru continuarea unor proiecte a fost alocată suma de 225,86 milioane lei, iar pentru lucrări noi doar 25,31 milioane lei.

    Aeroportul Cluj-Napoca va avea o nouă pistă până la finele lui 2014

    În vederea implementării proiectului de extindere a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, în acest an au fost alocate 61,41 milioane lei. Din această sumă se va asigura finanţarea obiectivelor: terminal sosiri pasageri, terminal plecări pasageri, reţele terminal plecări, extindere platformă de îmbarcare - debarcare etapa I şi reparaţii la pista de aterizare - decolare. De asemenea, se va asigura cofinanţarea proiectului pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă.

    Proiectul de construcţie a noii piste de aterizare-decolare cu o lungime de 3.500 m presupune costuri totale de 170,88 milioane lei. Potrivit graficului, lucrările se vor încheia în 2014.

    Reabilitarea drumurilor judeţene costă peste jumătate de miliard lei

    Implementarea celor două etape prevăzute pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene presupune costuri de 594,23 milioane lei. Lucrările se derulează în perioada 2011-2015.

    Astfel, pentru prima etapă a fost prevăzut un buget de 349,37 milioane lei, iar pentru etapa a doua 244,87 milioane lei.

    Două etape noi pentru dezvoltarea parcului Tetarom

    Cu finanţare din fonduri europene, Consiliul Judeţean Cluj derulează următoarele proiecte:

    - Sistem de Management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj. Valoarea proiectului este de 255,35 milioane lei, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Termenul de finalizare a investiţiei este anul 2014.

    - Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele - Prislop - IC Ponor. Valoarea totală a investiţiei este 67,28 milioane lei, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional. Lucrările ar fi trebuit încheiate la finele anului 2012.

    - Dezvoltarea Parcului Industrial TETAROM I - edificare clădiri, extindere şi modernizare infrastructură. Proiectul a fost demarat în acest an, valoarea lucrărilor fiind de 68,52 milioane lei. Investiţia este programată să fie finalizată în 2015.

    - Dezvoltarea Parcului Industrial TETAROM IV. Investiţia se ridică la 54,29 milioane lei. Perioada de implementare este 2013 - 2015.

    - Amenajarea Centrului Comunitar Judeţean, proiect în valoare de 4,5 milioane lei început anul trecut. Lucrările sunt prevăzute să se încheie în anul curent.

    F.A

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional