Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Colegiul Iulia Haşdeu va fi reabilitat şi extins în decurs de un an

F.A. Investiţii /

Ioan Tarta, manager de proiect din partea antreprenorului general de lucrari, societatea Aedificia Carpati

Ioan Tarta, manager de proiect din partea antreprenorului general de lucrari, societatea Aedificia Carpati

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Unul dintre cele mai mari proiecte, finanţat prin POR şi aflat în derulare în Bucureşti, are în vedere consolidarea, reabilitarea şi extinderea clădirii Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu" din sectorul 2.

    Valoarea totală a proiectului este de 48,3 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă aproape 39 milioane lei.

    Lucrările propriu-zise includ consolidarea şi reabilitarea în totalitate a actualei clădiri monument istoric, precum şi construirea unui corp nou de clădire cu o suprafaţă utilă de 1.800 mp. Lucrările se vor derula în două etape. Prima include intervenţii la aripa dinspre Bd. Ferdinand a clădirii vechi, precum şi construirea corpului nou. Intervenţiile constau în consolidarea pereţilor şi planşeelor, aplicarea de termosistem pentru întreaga clădire, reabilitarea acoperişului şi realizarea de dotări suplimentare, precum introducerea internetului de mare viteză prin fibra optică şi amenajarea de noi laboratoare.

    Lucrările au început în luna aprilie a anului curent şi au avansat rapid. Până la sfârşitul lunii septembrie, la corpul nou fusese ridicată structura, iar compartimentarea era aproape finalizată. La aripa veche a clădirii, aferentă primei etape, se lucra la finisaje, a precizat, Mihai Geangu, director al Direcţiei Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, Sectorul 2.

    Lucrările de consolidare presupun introducerea de tuburi de beton, cămăşuirea pe plasă sudată a întregii suprafeţe de pereţi (o suprafaţă de 6.600 mp) şi consolidarea planşeelor şi grinzilor aferente peste demisol şi parter (4.400 mp). În paralel, vor fi refăcute toate instalaţiile şi va fi înlocuită învelitoarea clădirii (3.650 mp). Dacă suprafaţa desfăşurată a clădirii vechi era de 8.500 mp, în urma extinderii aceasta va ajunge la 10.500 mp.

    Finalizarea lucrările aferente primei etape este prevăzută pentru începutul lunii aprilie 2013, urmând să continue cu a doua etapă (consolidare şi reabilitare aripă Şos. Mihai Bravu).

    Ioan Tarţa, manager de proiect din partea antreprenorului general al lucrării, societatea Aedificia Carpaţi, a declarat: "Anga­jamentul nostru este ca în toamna viitoare să fie gata şi etapa a doua, cu şase luni înainte de termen. Sunt convins că vom reuşi deoarece suntem în avans faţă de programul stabilit şi avem resurse umane şi materiale să ne mişcăm repede".

    Printre principalele lucrări pe care Aedificia Carpaţi le mai are în execuţie se numără reabilitarea clădirii Teatrului Naţional şi restaurarea Hanului Gabroveni din centrul istoric al Bucureştiului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional