Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Conacul Brătescu, o construcţie nouă în spiritul zonei Bran

Amenajări /

Conacul Brătescu, o construcţie nouă în spiritul zonei Bran
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Conacul Brătescu din Bran a luat naştere din dorinţa proprietarilor de a construi ceva autentic în spiritul locului, care să vorbească despre zonă. Conacul a fost construit de la zero. Construcţia lui a început în 2010 şi a fost finalizată în 2014, când a şi intrat în circuitul turistic.

    Radu Brătescu, proprietarul Conacului Brătescu, ne-a declarat: "Am plecat cu gândul să construim o pensiune în Bran, nu ne-am propus să facem un conac, abia după ce am finalizat clădirea, ne-am gândit să-i dăm acest nume, de conac. S-a legat şi cu povestea tatălui meu care avea o căsuţă în Moeciu, iar prietenii lui spuneau că vin la conac, mai mult în glumă pentru că era o casă micuţă".

    Potrivit proprietarului, tatăl său, domnul Emil Brătescu, profesor de limba şi literatură română primea la dans prieteni scriitori şi poeţi ai vremurilor (printre care Ioan Gro­şan, Ioan Buduca, Radu Ţeposu, Cornel Nistorescu, Otilia Ţeposu etc). Aici erau organizate până după miez de noapte discuţii, critici şi analize literare, sociale, politice şi culturale, udate cu vinuri alese. Casa domnului Brătescu a devenit un loc etern, rămas în mintea tuturor "Conacul lu" Brătescu". Astăzi noua construcţie duce mai departe povestea.

    După ce a fost dată linia arhitecturală a clădirii, proprietarii conacului s-au gândit ca fiecare cameră să fie diferită. Conform domniei sale, piesele de mobilier le avea deja achiziţionate de la pieţe de antichităţi înainte ca lucrările de construcţie să fie finalizate.

    Tariful mediu pentru o noapte de cazare, la Conacul Brătescu, este în jur de 290 lei, camera dublă cu mic dejun.

    Conacul dispune de opt camere duble şi un apartament în care se pot caza până la 4 persoane.

    De asemenea, proprietarii se gândesc ca pe viitor, pe partea de exterior, să construiască ceva pentru a le oferi turiştilor posibilitatea de activitate, au în plan construirea unei piscine sau a unui teren de tenis.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional