Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Conacul Maldăr, o veche culă oltenească restaurată

Amenajări /

Conacul Maldăr, o veche culă oltenească restaurată
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Conacul Maldăr, aşezat lângă Horezu, la poalele Măgurei Slătioara din Măldăreşti, a fost readus la viaţă acum cinci ani.

    Conacul este o veche culă oltenească, integral restaurată. Actualii proprietari, Cristina şi Daniel Vasilescu, o familie de antreprenori din Craiova, au păstrat intacte toate detaliile de arhitectură ale culelor: zidurile groase, exteriorul văruit în alb maiestuos, turnul înalt şi scările interioare, ieşirile "de taină" şi mai ales cerdacul cu arcade, aflat pe toată faţada catului superior.

    Culele erau locuinţe boiereşti fortificate, construite pentru apărarea de invaziile turceşti. Fiecare culă îşi are legenda sa, iar dintre cele vâlcene de la Măldăreşti, cea mai emoţionantă poveste este cea a căpitanului Maldăr, unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazu.

    Legenda spune că, fiind prins de tătari, acesta a cucerit inima frumoasei fiice a hanului şi astfel şi-a recăpătat libertatea. Cei doi îndrăgostiţi s-au refugiat apoi într-o culă din Măldăreşti - cunoscută astăzi drept Cula Greceanu.

    Chiar dacă nu este locul original în care s-au petrecut aceste întâmplări, conacul a luat numele căpitanului Maldăr - pentru a onora povestea viteazului şi a nemuritoarei sale iubiri.

    Daniel Vasilescu ne-a precizat: "Mai mult decât cazare, noi oferim oaspeţilor noştri experienţa «răsfăţului boieresc» ".

    Capacitatea conacului este de 15 camere, 13 duble şi 2 single. Camerele sunt încăperi de poveste ce poartă numele unor personaje din vechime ("Domniţa Ruxandra", "Lie Ciocîrlie" sau "Fata de la Cozia"). Fiecare cameră este un ansamblu rafinat, în care mobilierul istoric autentic, grinzile vechi şi covoarele tradiţionale sunt armonios îmbinate cu cele mai moderne detalii de confort.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional