Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Conlux Development: O cincime dintre cumpărători investesc în apartamente pentru a le închiria

Ionuţ Stănescu Piaţa Imobiliară /

Conlux Development: O cincime dintre cumpărători investesc în apartamente pentru a le închiria

O pondere de 20% din cumpărătorii ansamblurilor rezidenţiale Premium North Lane şi Premium Regie îşi achiziţionează apartamentul cu scopul de a-l închiria, se arată într-un comunicat de presă al dezvoltatorului celor două ansambluri, Conlux Development.

Nivelul redus al dobânzilor la depozitele bancare, care se apropie de zona negativă, dar şi o sporire a gradului de cultură financiară a românilor a făcut ca numărul bucureştenilor interesaţi să-şi investească economiile în imobiliare să crească puternic în ultimii doi ani, precizează dezvoltatorul imobiliar.

Compania prevede că numărul cumpărătorilor care achiziţionează apartamente în blocuri noi pentru a le închiria va creşte cu circa 30% în următorii 2-3 ani.

"Dacă, până acum, zona preferată de clienţii care doresc să închirieze apartamentul cumpărat era în nordul Bucureştiului, datorită apropierii de zona marilor corporaţii, de aeroport şi de DN1, acum, ei sunt tot mai interesaţi de zona Grozăveşti-Regie. Pe lângă faptul că se află în zona renumită dintotdeauna ca fiind una studenţească, pe lângă beneficii legate de apropierea de centrul Bucureştiului, aici va fi construit un complex de clădiri de birouri imens, ceea ce va şi creşte preţurile în zonă", a spus Marius Nicola, director general al Conlux Development.

Preţul de închiriere în zona de nord a Bucureştiului se situează în prezent în jurul valorii de 10 euro pe metru pătrat în cazul unui apartament mobilat şi utilat, de la circa 8 euro pe metrul pătrat în urmă cu doi ani, potrivit datelor Premium.

Compania estimează că preţurile de închiriere în zonă vor creşte în continuare, pe fondul creşterii cererii, a apetitului populaţiei pentru investiţii imobiliare, dar şi ca reacţie a avansului construcţiilor noi în exteriorul Capitalei, dezvoltatorii depărtându-se din ce în ce mai mult de punctele de interes, pe măsură ce terenurile devin din ce în ce mai puţin disponibile.

În zona Grozăveşti-Regie, preţul de închiriere al unui apartament mobilat dintr-un bloc nou este de circa 8 euro pe metrul pătrat, preţul fiind unul redus şi în cazul achiziţiei, comparativ cu zona de nord a Capitalei. Avantajul este faptul că, în următorii doi ani, cererea de apartamente în zonă va creşte vertiginos preţul chiriilor, acestea urmând să ajungă la un nivel de 12-15 euro pe metru pătrat.

"Datele sunt certe. În prezent, zona Grozăveşti-Regie este una dintre cele mai profitabile pentru investiţii pe termen lung. Mari companii internaţionale au anunţat că vor dezvolta proiecte aici, deci, preţurile vor exploda în următorii doi ani", a adăugat Nicola.

Premium Regie este un complex rezidenţial aflat în constructie, prin care dezvoltatorii au adus un nou concept pe piaţa imobiliară autohtonă: apartamentele care îşi păstrează calitatea şi valoarea în timp. Dezvoltatorul susţine că ansamblul rezidenţial va rămâne în picioare la cutremure de peste 8 grade Richter, şi, în acelaşi timp, va fi de neclintit în faţa unor eventuale seisme în imobiliare, proprietarul având posibilitatea de a revinde proprietatea la aceeaşi valoare sau chiar la una mai mare.

Complexul Premium North Lane oferă locuinţe de lux, mobilate, locaţia ansamblului fiind aproape de zona de corporaţii din nordul Bucureştiului.

Fondul de investiţii CA Immo a început construcţia unui centru de birouri format din două turnuri de 12 şi 16 etaje la intersecţia Bulevardului Splaiul Independenţei cu Şoseaua Orhideelor, lângă căminele din Regie, lucrarea urmând să fie finalizată în 2017.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional