Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Consiliul Judeţean BacăuLucrări în curs de execuţie de peste 31 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Bacău

Consiliul Judeţean Bacău

Valoarea totală a programului de investiţii al Consiliului Judeţean Bacău, aprobat pentru acest an, este de 47 milioane de lei (circa 11 milioane de euro). Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, ne-a declarat că, la finele lunii septembrie, erau în curs de execuţie obiective în valoare totală de 31,4 milioane de lei. Majoritatea proiectelor reprezintă investiţii multianuale, începute în 2008 şi 2009, cu termen de finalizare sfârşitul lui 2009 - 2010.

Lucrările în curs de execuţie pentru drumurile judeţene, la nivelul lunii septembrie, totalizau circa 25 milioane de lei. Domnul Benea ne-a precizat că cel mai mare contract în derulare, în valoare de peste 10 milioane de lei, a fost adjudecat de "Tehnostrade&Roman Impex". Lucrările constau în reabilitarea DJ 241 Podu Turcului - Glăvăneşti şi Putini - Coloneşti - Izvorul Berheciului.

Firma "Construcţii Pod" a contractat două lucrări de reabilitare a DJ 118 Sănduleni Floreşti, inclusiv reabilitarea podului din zonă, în valoare totală de circa un milion de lei. "Spedition UMB" a contractat reabilitarea DJ 119B Măgura - Mărgineni, în valoare de circa patru milioane de lei.

"Apa Serv" SA Bacău are în curs de execuţie, cu bani alocaţi de la bugetul Consiliului Judeţean, două investiţii de 1,5 milioane de lei. Antreprenori sunt "Amicii" SA şi "Grup Termloc" SA. Lucrările constau în reabilitări conducte de apă.

La capitolul sănătate, Consiliul Judeţean Bacău avea, în cursul lunii septembrie, în curs de execuţie, lucrări de 1,37 milioane de lei. Este vorba despre reabilitare bloc operator la spitalul de urgenţă, dar şi reabilitarea spitalului de pediatrie.

Consiliul Judeţean Bacău mai derulează şi investiţii pentru aparatul propriu în valoare de 3,5 milioane de lei. Banii sunt pentru consolidarea şi modernizarea centrului pentru acţiuni de salvare şi prevenire a dezas-trelor, dar şi pentru catedrala ortodoxă. Antreprenorii sunt "Conimpuls&Grup Construcţii Est" SA Iaşi, respectiv "Conimpuls".

34 milioane de lei din fonduri europene pentru drumurile judeţene

Investiţiile începute de Consiliul Judeţean Bacău în acest an sunt tot multianuale şi totalizează circa 34 milioane de lei. Dragoş Benea ne-a spus că fondurile sunt obţinute prin Programul Operaţional Regional (POR). Un proiect vizează reparaţii capitale pe DJ 116 Târgu Ocna - Oituz. Valoarea totală a proiectului este de peste 20 milioane de lei, iar perioada de implementare este 27 martie 2009 - 27 august 2011.

Celălalt proiect cu finanţarea aprobată prin POR este reabilitarea DJ 119F Căiuţi - Prâlea. Valoarea totală a proiectului este de 14,8 milioane lei, iar perioada de implementare este tot 27 martie 2009 - 27 august 2011.

Consiliul Judeţean Bacău vrea să mai atragă, din fonduri europene, încă 18 milioane de lei

Dragoş Benea ne-a mai spus că, în acest an, Consiliul Judeţean Bacău a mai iniţiat cinci proiecte pentru atragerea de finanţări europene. Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului Corp A al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău (14,6 milioane de lei, cu o durată de execuţie de 33 de luni), realizarea unui sistem informaţional modern pentru eficientizarea serviciilor către cetăţeni (circa 963.000 de lei, cu o durată de implementare de 12 luni) şi strategia de dezvoltare durabilă a zonelor rurale din Judeţul Bacău (900.000 de lei, cu o durată de implementare de 12 luni).

La acestea se adaugă programarea strategică - modalitate de optimizare a structurilor pentru noile servicii descentralizate din sănătate (circa 850.000 de lei, cu durata de implementare de 12 luni) şi implementarea unui sistem modern de management al calităţii şi mediului (370.000 de lei, cu execuţie în 12 luni).

Programul de investiţii din acest an, la jumătatea celui din 2008

Programul de investiţii al Consiliului Judeţean Bacău pe anul 2009 reprezintă 46,15% din cel derulat în 2008. Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, ne-a declarat că veniturile proprii ale instituţiei pe primele opt luni ale anului 2009 au crescut cu 8,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008.

Din categoria veniturilor proprii, Consiliul Judeţean Bacău înregistrează un nivel al încasărilor mai scăzut faţă de anul 2008 la capitolul "taxe pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor de construire", procentul de încasare fiind de 61%.

În anul 2005, Consiliul Judeţean Bacău a contractat un credit pentru realizarea investiţiilor de interes local în valoare de peste 66 milioane de lei. Din acesta, au fost finanţate lucrări de drumuri, lucrări de investiţii la RA Aeroportul Bacău şi SC "Apa Serv" SA Bacău. În cursul acestui an, Consiliul nu intenţionează să contracteze un alt împrumut. Dar, în această toamnă, instituţia va mai depune trei proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, de tip grant.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional