Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Consiliul Judeţean Botoşani va investi, în acest an, peste 145 milioane de lei

F.A. Investiţii /

Pe parcursul anului curent, Consiliul Judeţean Botoşani va cheltui, pentru investiţii, suma de 145,409 milioane de lei. În primele şase luni, autorităţile judeţene au derulat obiective de investiţii în valoare de 7,293 milioane de lei, ne-a precizat Constantin Conţac, preşedintele Consiliului. Din întreaga sumă, mai mult de 18,219 milioane de lei provin din fonduri bugetare, restul reprezentând alte surse legal constituite (credite, granturi, fonduri europene). Banii sunt utilizaţi atât pentru finanţarea lucrărilor care se află în derulare, cât şi pentru obiectivele investiţionale noi.

Referitor la licitaţiile care sunt planificate pentru cea de-a doua jumătate a anului, printre acestea se numără cele care vizează atribuirea lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene. Totodată, va fi aleasă o firmă care să presteze serviciile de reactualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului judeţului Botoşani. Alt contract de servicii presupune elaborarea studiului de fezabilitate pentru conducta de aducţiune alimentare cu apă din municipiul Botoşani, sursa de acumulare fiind Stânca-Costeşti. Finanţarea va fi asigurată din fonduri Phare. De asemenea, vor fi derulate licitaţiile pentru proiectarea punctului de trecere a frontierei şi Biroului vamal de frontieră Rădăuţi Prut, precum şi în vederea întocmirii proiectului pentru modernizarea traseului regional Dorohoi-Racovăţ, tronsonul Ibăneşti-Cristineşti-Baranca-Fundu Herţii-Racovăţ, în lungime de 15 km.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional