Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Consiliul Judeţean GalaţiInvestiţii de trei ori mai mari decât în 2008

F.A. Investiţii /

Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, la demararea unor lucrări de infrastructură

Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, la demararea unor lucrări de infrastructură

121 milioane de lei merg la drumuri judeţene

După trei rectificări, bugetul de investiţii al Consiliul Judeţean Galaţi a ajuns la 175 de milioane de lei. Suma este de aproape de trei ori mai mare decât banii alocaţi, în 2008, pentru aceleaşi obiective. Potrivit datelor prezentate de Consiliul Judeţean Galaţi, cea mai mare parte a sumei atribuită, în plus, în 2009, a fost direcţionată către investiţiile din transporturi. Este vorba despre 121 de milioane de lei, care au fost cheltuiţi pentru finalizarea lucrărilor la un drum început încă de anul trecut şi demararea lucrărilor pentru alte 11 drumuri judeţene, care au fost reabilitate şi modernizate.

În 2008, s-au cheltuit doar 14 milioane de lei pentru infrastructură, dintre care 8 milioane de lei pentru cinci lucrări noi care au vizat îmbrăcămintea bituminoasă a unor artere judeţene.

Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a declarat: "Aici pot fi enumerate lucrările privind reabilitarea şi modernizarea DJ 251 între municipiile Galaţi şi Tecuci, pentru care s-au dat cei mai mulţi bani, respectiv 70 de milioane de lei. De asemenea, au mai fost reabilitate şi DJ 252 Buciumeni - limita judeţului Vrancea, DJ 240 Taplău - Gârbovăţ, DJ 242 Bereşti - Găneşti. În plus, s-a pus îmbrăcăminte bituminoasă pe DJ 253 Cudalbi - Băleni".

Cât despre restul banilor alocaţi investiţiilor, respectiv circa 54 de milioane de lei, aceştia au fost împărţiţi între învăţământ, sănătate, cultură, recreere, asigurări şi asistenţă sociale, precum şi alte activităţi considerate prioritare pentru judeţul Galaţi cum ar fi construirea unui centru de afaceri. Acest din urmă proiect are o valoare alocată de 32 milioane de lei.

Cea mai mare scădere a investiţiilor din acest an, s-a înregistrat în domeniul cultural, care a primit, în 2009, de la Consiliul Judeţean, doar 160.000 de lei faţă de 16 milioane de lei cât i s-a atribuit în urmă cu un an. Cu aceşti bani s-a continuat modernizarea, începută încă din 2008, la Grădina Zoologică şi s-au mai făcut o serie de dotări la cea mai mare bibliotecă din municipiul Galaţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional