Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Constanţa: Imaginea oraşului se va schimba complet

F.A. Investiţii /

Constanţa: Imaginea oraşului se va schimba complet
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Suma alocată pentru investiţii în acest an de către Primăria Constanţa este de 158,99 milioane lei. Principalele surse de finanţare sunt: bugetul local care va contribui cu 92,18 milioane lei la proiectele de investiţii, finanţările externe nerambursabile ce vor însuma 59,3 milioane lei şi transferurile de la bugetele locale în sumă de 5,64 milioane lei.

    Pentru investiţii în continuare au fost alocate 22 milioane lei, pentru obiective de investiţii noi 41 milioane lei, iar pentru dotări şi alte cheltuieli de investiţii 95,9 milioane lei.

    Două proiecte de construcţie locuinţe se apropie de sfârşit

    Construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri rămâne una dintre priorităţile Primăriei Constanţa pentru acest an, ne-a declarat doamna Viorica Ani Merlă, director executiv în cadrul instituţiei.

    Proiectul de construire locuinţe ieftine pentru tineri în zona Baba Novac se va desfăşura şi în acest an. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 26,13 milioane lei. Până la finele anului 2012 în acest proiect fuseseră investite 24,37 milioane lei. Bugetul proiectului pentru acest an este de 205.000 lei pentru lifturi, 175.000 lei pentru centrala termică.

    De asemenea, proiectul de construire unităţi locative modulare în Constanţa (Campusul Henri Coandă (Zona 1) se află în implementare. Investiţia se ridică la valoarea de 58,9 milioane lei. Până la finele lui 2012 a fost cheltuită în cadrul acestui proiect valoarea de 3,47 milioane lei. Pentru acest an sunt preconizate cheltuieli de 330.000 lei.

    Dezvoltarea turismului poate aduce multe beneficii Constanţei

    Îmbunătăţirea infrastructurii turistice a Municipiului Constanţa presupune o serie de investiţii dintre care cele mai importante desfăşurate în 2013 sunt:

    - Restaurarea şi reamenajarea promenadei, spaţiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazino - Port Tomis (costuri totale: 14 milioane lei, alocări 2013: 10,98 milioane lei.);

    - Restaurarea şi reamenajarea integrată a zonei istorice/Piaţa Ovidiu (costuri totale: 11,34 milioane lei, alocări 2013: 10,04 milioane lei.);

    - Amenajarea Parcului Carol I (costuri totale: 2 milioane lei, alocări 2013: 1,89 milioane lei);

    - Îmbunătăţirea accesului în staţiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale (costuri totale: 10,28 milioane lei, alocări 2013: 9,73 milioane lei);

    - Parcul Seniorilor (costuri totale: 5,91 milioane lei, alocări 2013: 5,84 milioane lei);

    - Promenada turistică Mamaia (costuri totale: 61,98 milioane lei, alocări 2013: 8,83 milioane lei);

    Reamenajare integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern (costuri totale: 61,98 milioane lei, alocări 2013: 8,83 milioane lei).

    Infrastructura de apă are nevoie de lucrări de modernizare

    Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, în regiunea Constanţa - Ialomiţa. Proiectul în valoare de 237,01 milioane lei va beneficia în 2013 de o finanţare din bugetul local de 2 milioane lei.

    Investiţii viitoare

    Primăria Constanţa va realiza în 2013 o serie de studii şi proiecte în vederea implementării unor proiecte de investiţii viitoare. Lucrările de proiectare vor însuma în 2013 valoarea de 1,21 milioane lei.

    Cele mai importante dintre aceste documentaţii sunt următoarele:

    - Actualizare documentaţii aferente obiectivului de investiţii Cazinou Constanţa - reabilitare şi restaurare;

    - Actualizare PUG Constanţa;

    - PUZ zona de coastă a Mării Negre de la Pescărie la Portul Tomis;

    - Actualizare PUZ privind reabilitarea Zonei Peninsulare;

    - Proiectare şi execuţie "Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi LTE aferente - Campusul Social Henri Coandă (Zona II)".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional