Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Constructiile contribuie la scaderea PIB-ului

I.D. Perspective /

Constructiile contribuie la scaderea PIB-ului

Produsul Intern Brut (serie bruta) realizat in domeniul constructiilor a fost de 15,8 miliarde lei in primul semestru din 2013. Comparativ cu acelasi interval al anului precedent s-a manifestat o scadere cu 3,1% a indicilor de volum si cu 4,3% a indicilor de pret, arata un comunicat al Institutului National de Statistica.

Domeniul constructiilor a avut o contributie de 5,9% la formarea PIB-ului in primul semestru din acest an. Astfel, domeniul a contribuit de fapt la scaderea PIB-ului cu 0,2%.

In domeniul tranzactiilor imobiliare in primele sase luni ale anului a fost realizat un PIB de 21 miliarde lei, in crestere ca volum cu 3,2% fata de semestrul I 2012. Ca pret PIB-ul din tranzactii imobiliare a crescut cu 0,9%.

Tranzactiile imobiliare au avut o contributie de 7,9% la formarea PIB-ului in primul semestru din 2013. Avestea au sustinut o crestere de 0,3% a PIB-ului.

PIB-ul din constructii a fost de peste 10 miliarde lei in primul trimestru din an

Produsul Intern Brut realizat in domeniul constructiilor, ca serie bruta, s-a ridicat la 10,3 miliarde lei in trimestrul II din 2013. Comparativ cu trimestrul II 2012 s-a inregistrat o scadere de 5,4% a indicilor de volum si de 5,7% a indicilor de pret.

In primul trimestru din acest an constructiile au adus un aport de 7,1% la PIB.

Domeniul tranzactiilor imobiliare a realizat in al doilea trimestru al anului un PIB de 12,49 miliarde lei. Fata de acelasi interval al anului trecut s-a inregistrat o crestere cu 3,7% a indicilor de volum si cu 0,8% a indicilor de pret.

In primul trimestru din an contributia tranzactiilor imobiliare la PIB a fost de 8,5%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional