Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Constructiile s-au contractat in 2013

A.D. Perspective /

Constructiile s-au contractat in 2013

Anul acesta, sectorul de constructii va scadea sub 9 miliarde de euro, de la 9,3 miliarde de euro anul trecut, respectiv 15 miliarde de euro in 2008, a precizat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), in cadrul conferintei ZF Business Construct.

Constructorii au fost afectati in 2013 de lipsa de continuitate si impredictibilitatea investitiilor publice si de neplata creantelor.

Daca in primul semestru al anului in sectorul constructiilor erau angajate 360.000 de persoane, pana la sfarsitul anului numarul s-ar putea reduce la mai putin de 300.000, pe fondul lipsei de lucrari. In primul semestru din 2013, capacitatile de productie au fost utilizate in proportie de 50%, a estimat reprezentantul ARACO.

In 2012, gradul mediu de indatorare al firmelor de constructii a ajuns la 80-90% din valoarea activelor, iar rata medie a profitului a fost de -10%, a adaugat domnul Plosceanu.

ARACO a solicitat guvernului sa isi asume un program national de stoparea a declinului in constructii in perioada 2014-2015 si sa includa sectorul constructiilor pe lista prioritatilor nationale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional