Craiova: Încep lucrările la Craiova Water Park
F.A. Investiţii / 01 aprilie 2012
Bugetul de investiţii al Primăriei Craiova pe anul 2012 se ridică la 236,4 milioane lei, aproape de două ori mai mare decât cel din 2011, care a însumat 126,22 milioane lei.
Mărirea bugetului de investiţii se datorează creşterii cofinanţării din fonduri europene cu 127,26%, în timp ce investiţiile de la bugetul local au scăzut cu 12,39%, ne-a precizat Antonie Solomon, primarul Craiovei.
Din bugetul local al Primăriei Craiova vor fi finantate proiecte în valoare de 31,65 milioane lei, iar din fonduri europene si de la bugetul de stat investiţii însumând 204,74 milioane lei.
Infrastructura rutieră este şi în Craiova pe primul plan
În 2012 cele mai mari sume vor merge către lucrări de infrastructură rutieră, valoarea acestora ridicându-se la 139,44 milioane lei. Primăria va acorda atenţie şi lucrărilor de reabilitare, extindere, construcţii reţele apă şi canalizare pentru care a alocat suma de 2,77 milioane lei.
În acest an vor demara şi lucrări de modernizare reţele şi puncte termice însumând 1,63 milioane lei şi de modernizare/construcţie unităţi de învăţământ în valoare de 492.000 lei.
Lucrările la Craiova Water Park vor demara în acest an
Fondurile europene vor fi principala sursă de finanţare pentru o serie de proiecte derulate de Primăria Craiova. Printre acestea se numără: construirea Centrului Multifuncţional Craiova - Pavilion Central, construirea unui pasaj suprateran în vederea descongestionării traficului rutier din Zona Metropolitană Craiova, reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de Nord-Vest, construirea complexului Craiova Water Park.
Cel mai mare proiect demarat în 2012 este construirea Craiova Water Park - complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova, proiect a cărui implementare va dura 37 de luni. Valoarea totală a proiectului se ridică la 86 milioane lei, fonduri provenite din bugetul local, bugetul de stat, credit extern şi din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa 5 "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului".
Demarează proiecte pentru fluidizarea traficului din Zona Metropolitană Craiova
Va demara, de asemenea, proiectul de construire a unui pasaj subteran în vederea descongestionării traficului rutier din Zona Metropolitană Craiova. Proiectul se ridică la valoarea de 66 milioane lei, durata de implementare fiind de 28 de luni.
Traficul din zona Metropolitană Craiova va fi fluidizat prin proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere din zona de Nord-Vest (străzile Amaradia, Olteniţei, Tineretului, Pelendava, Brestei (tronson Râului-Pelendava), Toamnei).
Investiţia ve demara în acest an, perioada de implementare fiind de 28 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 64,11 milioane lei, fonduri provenite de la bugetul local, bugetul de stat, POR, Axa 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere".
Totodată, în acest an vor începe lucrările de modernizare a infrastructurii de transport în comun pentru fluidizarea traficului forţei de muncă între cele două platforme industriale ale polului de creştere Craiova.
Proiectul cuprinde: reabilitarea căii rulante tramvai pe b-dul Decebal, reabilitarea căii de rulare în lungime de 11 km pe calea Bucureşti, Calea Severinului, managementul traficului pe Calea Bucureşti-Nicolae Titulescu-Calea Severinului. Durata de implementare este de 34 de luni.