Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Craiova: Municipalitatea demarează construcţia de locuinţe

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Construcţia de locuinţe va fi în acest an principala direcţie de investiţii a Primăriei Craiova. Muncipalitatea va demara proiectul de construcţie locuinţe colective cu regim de înălţime parter +10 etaje, în valoare de 32,28 milioane lei. Sursele de finanţare sunt credite interne şi externe.

    În ceea ce priveşte investiţiile din bugetul Primăriei Craiova, acestea se ridică, pentru anul 2013, la 31,7 milioane lei, o sumă mai mică cu 6,5% faţă de anul trecut, ne-a precizat doamna Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

    O serie de mari investiţii cu finanţare europeană sunt programate să demareze în acest an după cum urmează:

    Amenajare parcare subterană în zona Teatrului Naţional

    Proiectul vizează modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii locale printr-o investiţie de 84,78 milioane lei. Vor fi create 619 locuri de parcare din care 586 pentru autoturisme şi 33 pentru motociclete. Perioada de implementare este de 27 de luni.

    Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relaţia nord-sud-est în zona metropolitană Craiova

    Valoarea proiectului este de 83,89 milioane lei, iar perioada de implementare de 28 de luni.

    Vor fi reabilitaţi 139.017 ml pe străzile Bariera Vâlcii, Caracal şi Râului. Totodată, pe strada Bariera Vâlcii va introdusă canalizarea pluvială pe o lungime de 1.800 ml şi vor fi amenajate rigole carosabile pe o lungime de 1.460 ml.

    Prin acest proiect va fi îmbunătăţită accesibilitatea forţei de muncă către platformele industriale ale Craiovei şi se va dezvolta mediul de afaceri în zona metropolitană.

    Amenajarea şi revitalizarea Centrului Istoric din Municipiul Craiova

    Potrivit reprezentanţilor primăriei, proiectul îşi propune îmbunătăţirea infrastructurii urbane în curs de degradare din centrul istoric prin modernizarea a 23.230 mp de străzi, trotuare şi amenajarea a 1,254 mp de spaţii verzi. Investiţia se va ridica la 76 milioane lei, perioada de implementare fiind de 25 de luni.

    Trei proiecte pentru dezvoltarea afacerilor vor demara în acest an

    Construcţia Centrului de Dezvoltare Tehnologică şi Excelenţă în Afaceri Craiova va presupune o investiţie de 4,52 milioane lei şi o perioadă de implementare de 19 luni.

    Centrul va găzdui în doi ani de la finalizarea lucrărilor birourile a zece firme de dimensiuni mici. Proiectul include un acces carosabil de 3.811 mp, un număr de 55 de locuri de parcare şi amenajarea a 3.000 mp de spaţii verzi.

    Tot în 2013 va demara proiectul "Business Center Sud Craiova". Valoarea proiectului este 5 milioane lei, perioada implementare fiind de 20 luni.

    Suprafaţa utilă a centrului va fi de 1028,75 mp, având capacitatea de a găzdui zece firme. Se va amenaja un acces carosabil de 575 mp, 462 mp trotuare pietonale şi 48 locuri de parcare. Proiectul are în vedere şi creşterea calităţii mediului înconjurător prin amenajarea a 2.356 mp de spaţii verzi.

    În Craiova va fi înfiinţat, de asemenea, Centrul de Sprijin al IMM-urilor şi Institutelor de Cercetare şi Inovare. Proiectul, în valoare de 4,16 milioane lei, va fi lansat în acest an. În cadrul centrului vor fi utilizate panouri solare pentru prepararea apei calde menajere şi completarea încălzirii spaţiilor. Perioada de implementare va fi de 17 luni.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional