Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cresc performanţele telefoanelor cu Android

Perspective /

Cresc performanţele telefoanelor cu Android
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa telefoanelor inteligente este într-o continuă mişcare şi transformare. Noutăţile apar cu o viteză ameţitoare. Qualcomm a anunţat Snapdragon 8 Plus Gen 1, un nou chipset (grup de circuite integrate) pentru smartphone-urile cu Android, care promite câştiguri la capitolele importante, în special în ceea ce priveşte consumul energetic. Snapdragon 8 Plus Gen 1, urmaşul chipset-ului disponibil pe flagship-urile de la începutul anului, Snapdragon 8 Gen 1, a fost prezentat de producătorul Qualcomm, care nu se fereşte să facă o serie de promisiuni importante.

    Astfel, conform companiei americane, Snapdragon 8 Plus Gen 1 are un procesor care va fi cu 10% mai performant decât cel existent pe versiunea anterioară. Tot cu 10% ar trebuie să fie mai rapidă şi placa video. Pe partea de consum, Qualcomm spune că atât procesorul, cât şi placa video, sunt cu 30% mai eficiente şi că sarcinile de inteligenţă artificială consumă cu 20% mai puţină energie. Asta nu înseamnă neapărat că autonomia telefoanelor care vor folosi acest chipset va creşte cu 20%-30%. Cel puţin o parte din acest spor energetic este "investit" în creşterea performanţelor. Câştigul energetic ar fi fost dobândit, susţin surse citate de AnandTech, după ce Qualcomm a renunţat la procesul de producţie Samsung în favoarea celui de la TSMC. Cu toate îmbunătăţirile aduse, Snapdragon 8 Plus Gen 1 este doar un pas intermediar între Snapdragon 8 Gen 1 şi Snapdragon 8 Gen 2, care va fi lansat în a doua parte a anului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional