Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

CRISTIAN POPESCU-PIEDONE:"Sectorul 4 va beneficia de investiţii de 53 milioane de lei"

Investiţii /

Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4

Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Sectorul 4 al Capitalei va beneficia, în acest an, de investiţii de aproximativ 53 de milioane de lei, ne-a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone. Toţi aceşti bani vor fi folosiţi pentru asigurarea finanţării lucrărilor demarate în anii trecuţi, ne-a precizat domnia sa.

    Primarul Piedone ne-a menţionat: "Deocamdată, în sectorul 4, nu sunt derulate investiţii noi în acest an. Primăria Sectorului 4 nu are prevăzute, la această dată, cheltuieli pentru lucrări de asfaltare. Cât priveşte lucrările la reţeaua de apă şi canalizare, investiţiile sunt făcute de Serviciul Apă-Canal, Lacuri din cadrul Direcţiei Utilităţi Publice - Primăria Municipiului Bucureşti".

    Primăria realizează integral reabilitarea blocurilor de pe raza sectorului, iar în acest an sunt prevăzute lucrări la 12 imobile.

    Cristian Popescu-Piedone ne-a mai spus că, până în 2014, pe raza administrativă a sectorului 4 au fost reabilitate termic 117 blocuri.Pentru aceste lucrări au fost cheltuiţi aproximativ 160.000.000 lei. Sumele au provenit de la Bugetul Local, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi dintr-un credit contractat de la Banca Europeană de Investiţii.

    Primarul Piedone ne-a declarat: "În sectorul 4, sunt în total 1.600 de imobile de locuit. În cursul anului trecut, au fost reabilitate 76 de blocuri. Pentru efectuarea acestor lucrări din 2014 sumele cheltuite provin, deocamdată, din bugetul local. Reabilitarea se va realiza în ordinea depunerii dosarelor de către asociaţiile de proprietari".

    În sectorul 4, locatarii nu vor achita cotă parte la procesul de termoizolare. Pentru clădirile mai mici de 11 etaje se utilizează polistiren, iar pentru clădirile mai înalte - la reabilitarea termică este folosită vată minerală. "Nu pot preciza când vor fi reabilitate termic toate blocurile din sectorul 4. Totul depinde de sursele de finanţare", a subliniat edilul sectorului 4, adăugând că în opinia domniei sale sistemul de finanţare a lucrărilor de reabilitare termică nu este eficient.

    Sectorul 4 nu derulează investiţii în infrastructură din fonduri europene, dar se pregăteşte pentru accesarea alocaţiilor din perioada 2014-2020.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional