Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CROAŢIA:APS Holding achiziţionează un portofoliu cu valoarea nominală de 142 de milioane de euro

Mina Irina Piaţa Imobiliară /

APS Holding achiziţionează un portofoliu cu valoarea nominală de 142 de milioane de euro

APS Holding, companie din domeniul imobiliar, al investiţiilor, al administrării şi recuperării portofoliilor de creanţe din Europa Centrală şi de Sud-Est, intră pe piaţa croată prin achiziţia unui portofoliu de credite neperformante (NPL), cu o valoare nominală de 142 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Noul birou al companiei urmează să aibă peste 40 de angajaţi în prima jumătate a anului.

În document se arată: "Investiţia include credite corporative neperformante, garantate şi negarantate, cele garantate provenind, în special, din domeniul proprietăţilor rezidenţiale, comerciale şi industriale".

Valoarea nominală a portofoliului este de 142 de milioane de euro, acesta fiind achiziţionat de la Hrvatska Po¹tanska Banka, cu aprobarea Băncii Naţionale a Croaţiei.

De la începutul anului trecut, APS şi-a extins operaţiunile în Croaţia, Cipru şi Ungaria. Expansiunea cipriotă este bazată pe un parteneriat cu Hellenic Bank (APS 51%, Hellenic Bank 49%). Noua companie din Cipru se va ocupa, astfel, de un portofoliu de creanţe în valoare de 2,4 miliarde de euro. Tranzacţia a fost aprobată de Banca Centrală Europeană şi de Banca Naţională a Ciprului. Biroul din Ungaria a fost inaugurat în ianuarie 2017 şi este deja funcţional.

În urma acestei tranzacţii, APS şi-a deschis un birou în Zagreb, de unde va administra portofoliul de creanţe provenite din credite neperformante, conform sursei citate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional