Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Dâmboviţa: Infrastructura rutieră, pe primul plan

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul alocat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în acest an proiectelor de dezvoltare este semnificativ mai mare decât cel din anul 2011. Dacă anul trecut acesta se ridica la 129,2 milioane lei, în acest an suma aprobată a fost de 182,17 milioane lei.

    Cele mai mari fonduri sunt pentru investiţiile în infrastructura rutieră, 68,64 milioane lei, urmate de investiţiile în modernizarea infrastructurii de sănătate, 54,42 milioane lei, potrivit domnului Mihai Puşcaşiu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

    Sume importante vor fi alocate şi pentru reabilitare, extindere şi construcţii reţele de apă şi canalizare însă fondurile vor veni prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Este vorba despre 27,64 milioane lei, valoare ce va fi alocată primăriilor locale ce răspund de efectuarea lucrărilor.

    În acest an, judeţul Dâmboviţa va implementa şi o serie de proiecte care au fost aprobate spre finanţare din fonduri europene. Cel mai mare proiect de acest tip este cel de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, proiect în care vor fi investite 48 milioane lei.

    Un proiect de importanţă culturală şi turistică pentru judeţ este restaurarea Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, obiectiv pentru care va fi investită suma de 16,5 milioane lei, finanţare asigurată de asemenea din fonduri europene.

    Alte proiecte care vor beneficia în acest an de sprijin european vizează modernizarea infrastructurii Parcului Industrial Moreni (proiect în valoare de 15,6 milioane lei) sau ranforsarea şi modernizarea drumurilor judeţene DJ 701, DJ 401A si DJ 711A pe traseul Dobra-Cornăţelu-Braniştea-Titu-Sălcuţa-Odobeşti-Potlogi-Corbii Mari (proiect ce va presupune o investitie de 21 milioane lei).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional