Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Declaratia de perfomanta a materialelor de constructii, obligatorie de la 1 iulie

C.T. Perspective /

De la 1 iulie a intrat in vigoare directiva Uniunii Europene 305/2011, conform careia toate materialele de constructii trebuie sa fie insotite de o declaratie de performanta, denumita DOP (declaration of performance).

Acest document impus de UE pentru comercializarea materialelor de constructii pe pietele comunitare este obligatoriu si va include toate detaliile legate de produs, inclusiv tara de provenienta.

Declaratia de performanta, respectiv DOP (declaration of performance), este un act personalizat, atasat fiecarui tip de produs in parte, care include informatii detaliate despre materialul de constructii - producator, tara in care a fost fabricat, informatii si caracteristici tehnice, informatii despre compusii chimici, performantele produsului, lotul din care provine etc.

Numarul DOP este unic si nu poate apartine decat unui singur tip de produs dezvoltat de fiecare companie. Distribuitorii si retailerii vor trebui fie sa inmaneze clientului final declaratia de performanta in format printat, fie sa le furnizeze numarul DOP si ID-nr aferent produselor in cadrul documentelor de livrarea a marfii pentru download si printarea documentelor.

Pentru facilitarea accesului la aceste informatii, Xella Romania a lansat www.rad-dop.com, o platforma online prin intermediul careia clientii pot verifica cu usurinta daca produsul este original.

"Noul document va contribui la cresterea calitatii produselor disponibile in aceasta piata. Masura este binevenita, avand in vedere ca in ultimii ani in piata de constructii s-a mizat foarte mult pe pret, in detrimentul calitatii", a declarat Marius Dragne, CEO Xella Ro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional