Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

DEPOZITE DIN TRANSILVANIAComparând cu nivelul din 2007, vânzările sunt constante

F.A. Preţuri /

Uşoare creşteri de preţuri ale materialelor de construcţie sunt semnalate de depozitele din Transilvania. Astfel, domnul Cornel Drăgan, administratorul societăţii "Luţu" Stamora Germană, judeţul Timiş, ne spune că preţul oţelului beton distribuit este mai mare cu 8% în luna mai, preţul actual ajungând la 1,8 -1,9 lei/kg, TVA inclus. Domnia sa apreciază că acest lucru s-ar putea datora faptului că furnizorii au livrat din marfa aflată pe stoc, care s-a terminat şi au trecut treptat la marfa nouă.

Şi domnul Ovidiu Cotor, manager de vânzări la BTM Distribution, Târgu-Mureş, sesizează o tendinţă de creştere a preţurilor, astfel că, faţă de acum două luni, au crescut cu aproximativ 5% preţurile la uşi şi vopsele.

S-au reluat construcţiile, dar la un nivel mai modest faţă de anul trecut

Odată cu vremea caldă au început lucrările de construcţii, dar vânzările sunt mai slabe faţă de anul trecut, când au mers bine cam până în luna octombrie, apreciază domnul Drăgan.

Reluarea activităţii din construcţii este percepută şi de domnul Cotor, care, în ciuda contextului actual al pieţei, se reflectă într-o creştere a vânzărilor. Aceas-tă creştere a vânzărilor la BTM Dis-tribution este însă şi un rezultat al inves-tiţiilor realizate de societate anul trecut în introducerea unor game noi de produse, precum şi angajărilor efectuate în acest an, subliniază domnul Ovidiu Cotor.

Doamna Nicoleta Ilea, administrator "BX 15" Cluj-Napoca, consideră că vânzările societăţii sale au mai crescut faţă de lunile anterioare, dar destul de puţin. Domnia sa susţine că: "nu are sens să facem comparaţii cu anul trecut, care nu este un an de referinţă, având vânzări excepţionale şi când se construia ceva la orice colţ de stradă. Însă, comparând cu nivelul din 2007, vânzările sunt constante".

Au fost mai căutate produsele pentru finisaj

În privinţa produselor care s-au vândut cel mai bine în ultima lună, domnul Cornel Drăgan menţionează în mod deosebit cimentul, dar şi materialele pentru interior precum polistirenul şi adezivii, iar mai puţin, cărămida.

Domnul Ovidiu Cotor ne spune că a vândut bine uşile, vopselele, dar şi produsele de finisaj: gleturi, şape. Doamna Nicoleta Ilea menţionează rezultate bune la vânzările de oţel beton, cărămidă, BCA, ciment, dar şi termoizolaţii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional