Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

DEZVOLTARE URBANĂLa Arad demarează lucrări cu fonduri europene

F.A. Investiţii /

La Arad demarează lucrări cu fonduri europene

Reabilitarea unui pasaj, reamenajarea centrului de agrement, modernizarea unui centru de zi - sunt obiective ale proiectelor pentru care Primăria Municipiului Arad va primi finanţare din fonduri europene.

În acest an Primăria a semnat trei contracte de finanţare prin Programul Regional, Axa 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul Major de Intervenţie 1.1. "Planuri integrate de dezvoltare urbană".

Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 24,69 milioane lei, din care finanţarea acordată din fonduri europene este de 15,34 milioane lei.

Două contracte urmează să fie atribuite în cadrul proiectului de reabilitare a pasajului Micălaca

Reabilitarea pasajului rutier Micălaca din Arad va presupune o investiţie de 14,88 milioane lei, din care 9,19 milioane lei sunt acordate prin POR. Contractul de finanţare a fost semnat la 25 iunie 2011.

Valoarea acestui contract a fost estimată la 11,24 milioane lei fără TVA. Lucrările de execuţie vor fi încheiate în termen de şase luni de la data atribuirii contractului.

Cu toate că licitaţia pentru executarea lucrărilor a fost în 7 iulie 2011, până la jumătatea lunii septembrie contractul nu fusese încă atribuit din cauza unei contestaţii.

În schimb contractul de proiectare din cadrul proiectului a fost atribuit în luna mai, în valoare de 122.860 lei fără TVA, societăţii SC Bring Consult SRL. Totodată, a fost lansată cererea de participare pentru servicii de asistenţă tehnică - dirigenţie de şantier. Licitaţia s-a ţinut în 2 septembrie 2011, dar până la jumătatea lui septembrie contractul nu fusese încă atribuit.

Peste 9 milioane lei vor fi investite în transformarea Zonei de Agrement "Pădurice"

În cadrul proiectului de reamenajare a zonei de agrement "Pădurice" lacul cu o suprafaţă de 700 mp va fi golit, iar forma acestuia va fi refăcută. Reabilitarea va include instalarea unei fântâni arteziene cu muzică.

Proiectul presupune o investiţie totală de 9,36 milioane lei, din care fondurile europene se ridică la 5,88 milioane lei. Contractul de finanţare prin POR a fost semnat la 25 iunie 2011.

Pentru implementarea proiectului se vor acorda fonduri de la bugetul naţional în valoare de 1,29 milioane lei.

Contractul de lucrări din cadrul proiectului a fost atribuit la data de 11 august 2011, câştigătoarea licitaţiei fiind Asocierea dintre Poor Construct, SC Universul Verde Arad, SC Electroconstruct. Valoarea contractului este de 8,45 milioane lei (TVA inclus).

Totodată, contractul de realizare a proiectului tehnic a fost atribuit societăţii Green Project SRL, la data de 28 mai 2011, la o valoare de 50.000 lei fără TVA.

Au demarat lucrările la Centrul de Zi pentru Vârstnici "Micălaca"

Primăria Arad a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Centrului de Zi pentru Vârstnici "Micălaca" la data de 16 august 2011. Executantul este societatea Drast Company SRL din Arad, căreia i-a fost atribuit la 22 iulie 2011contractul în valoare de 141,670 lei fără TVA.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 446.270 lei, din care finanţarea europeană este de 256.730 lei. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 6 luni şi cuprind reabilitarea şi modernizarea clădirii, instalaţiilor, inclusiv reabilitare termică ş.a.m.d.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional