Din toamnă încep lucrările la "Luna Park", lângă parcul acvatic "La Plajă"
F.A. Investiţii / 01 septembrie 2012
Prima etapă din dezvoltarea celui mai mare complex din ţară dedicat divertismentului a fost finalizată în această vară. Parcul acvatic "La Plaja Waterpark" este parte din "Divertiland", proiect implementat de compania Magic World Developments pe un teren de aproximativ 12,14 ha situat lângă autostrada Bucureşti - Piteşti.
Alejandro Poulakis, administratorul Magic World Developments, ne-a spus că, la încheierea proiectului, estimată pentru anul 2015, "Divertiland" va cuprinde un parc acvatic, un parc de distracţii şi un complex pentru activităţi indoor. Pentru toate aceste obiective există deja autorizaţie de construcţie. Este prevăzută, de asemenea, construcţia unui complex de hoteluri şi a unui centru de expoziţii chiar în vecinătatea autostrăzii Bucureşti - Piteşti. Chiar dacă construcţia este programată să înceapă după 2015, lucrările de proiectare au fost deja realizate. Tot ansamblul va fi deservit de o gară, care va facilita accesul vizitatorilor atât din ţară, cât şi din Bulgaria.
Pentru realizarea ultimelor etape de dezvoltare ale acestui proiect, Magic World Developments se află în căutare de investitori.
Gara de lângă Divertiland va fi realizată în parteneriat cu Compania Naţională de Căi Ferate "CFR". Şi pentru că dezvoltatorul vizează şi atragerea de vizitatori străini în Divertiland, linia de tren va porni din capitalia Bulgariei, Sofia. La jumătatea lunii august autorizaţia de construire pentru gară urma să fie emisă în câteva zile.
Întreaga dezvoltare a ansamblului "Divertiland" este programată să dureze peste 10 ani, însă cu un aport sporit de capital această perioadă ar putea fi mai redusă.
Construcţia Luna Park începe în acest an
Proiectul Luna Park (parc de distracţii cu atracţii mecanizate şi roller coaster-uri) se afla în faza de precontractare, la jumătatea lunii august, urmând ca în luna octombrie să înceapă lucrările de construcţie.
Acesta va fi construit lângă aquaparkul inaugurat în această vară.
Dezvoltatorul nu stabilise, la jumătatea lunii august,constructorul cu care va lucra pentru prima etapă a acestui proiect, însă prima opţiune o reprezenta compania care a construit aquapark-ul "La Plajă".
Ansamblul Luna Park va cuprinde 27 de atracţii desfaşurate pe o suprafaţă de 40.000 mp. Construcţia parcului va avansa mult mai repede decât a celui cu tobogane de apă, complexitatea echipamentului necesar fiind mai scăzută. Durata de implementare va fi sub un an. Totodată, faţă de aquapark, Luna Park va fi deschis o perioadă mult mai lungă din an, 270 de zile.
A treia componentă a parcului va fi un complex pentru activităţi de interior. Acest mall pentru atracţii va fi construit pe o suprafaţă de 32.000 mp şi va include: un parc acvatic şi de distracţii şi facilităţi, precum minigolf, jocuri electronice, jocuri de îndemânare, pereţi de căţărare etc.
40 km de tevi au fost necesari pentru realizarea parcului "La Plaja"
Atracţiile parcului acvatic "La Plaja" sunt cele 27 de tobogane de apă furnizate de cel mai reputat producător în domeniu din lume. Parcul cuprinde un total de cinci piscine de mică adâncime, cel mult 1,2 m. Printre acestea se numără piscina cu valuri şi râu lent cu o lungime de 500 m şi o adâncime de 1 m.
Cea mai mare parte a parcului, circa 60%, a fost construită sub pământ. Aici se află toate echipamentele necesare meţinerii în stare de funcţionare la parametrii optimi a piscinelor. Partea subterană a proiectului include circa 40 km de ţevi. Numai pentru două piscine a fost necesară construcţia a 3.000 mp pentru staţiile de pompare, 70 de filtre şi 32 de pompe. Pentru asigurarea aportului de apă s-au realizat două foraje, iar reţeaua de apă şi canalizare a parcului a fost legată la reţeaua Apa Nova.
Spre diferenţă de piscinele tradiţionale cele din parcul "La Plajă" beneficiază de un sistem computerizat de dozare a substanţelor introduse în apa şi de monitorizare a nivelului apei. Totodată, piscinele sunt dotate cu filtre pentru nisip.
Proiectul include şi o clădire administrativă, un restaurant şi o zona dedicată spectacolelor. Parterul clădirii administrative este ocupat de zona de ticketing şi de magazine, etajul 1 cuprinde o zonă de joacă de 700 mp pentru copii, iar la ultimul etaj se află birouri.
Investiţia a fost gândită şi ca un proiect eficient din punct de vedere energetic. Au fost utilizate numai becuri cu leduri, care reduc consumul de energie cu 75%, iar toate pompele şi sistemele electrice au fost dotate cu convertoare.
Parcul va fi deschis în acest an pentru o perioadă scurtă, până la finele lunii septembrie, cu posibilitate de extindere în măsura în care timpul o va permite. În următorii ani parcul "La Plajă" urmează să fie deschis pentru o perioadă de 150 de zile pe an, din iunie până în septembrie.
România, o ţară plină de potenţial
Alejandro Poulakis, administratorul Magic World Developments, este prezent în România din 2004. Domnia sa consideră că "România este o ţară foarte bună pentru investiţii, un teritoriu încă virgin, dar mentalitatea oamenilor trebuie să se schimbe. Oamenii de aici trebuie să aibă mai multă iniţiativă."
Dezvoltatorul intenţionează să realizeze un proiect în centrul Bucureştiului pe strada Progresului, spital sau alt tip de investiţie şi caută parteneri pentru acest proiect.