Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

DRUMURI JUDEŢENEBihor: "Strabag" reabilitează 42 km de drumuri

F.A. Investiţii /

Bihor: "Strabag" reabilitează 42 km de drumuri

Consiliul Judeţean Bihor a alocat, în acest an, pentru infrastructură rutieră un buget de investiţii de 30,79 milioane lei.

Principala investiţie nouă demarată în acest an este reabilitarea DJ 792 Beliu - Tinca - Leş (42,7 km), lucrare ce va fi realizată până în anul 2013 de compania "Strabag"AG.

Dintre lucrările continuate în acest an, cea mai mare sumă - de 2,79 milioane lei - a fost alocată în acest an pentru modernizarea DJ 109F Abrămuţ - Sânlazăr (5,6 km). Aceasta este realizată de asocierea "Idecon Sau" şi SC "Via-Vita" SRL şi are termen de finalizare anul 2012.

Tot în 2012 urmează să se finalizeze şi lucrările de modernizare a DJ 108 J Remeţi - Barajul Leşu (7,3 km) de către asocierea "Selina" SRL şi "Drumuri Bihor" SA.

Scocietatea "Asfamixt" SRL modernizează DJ 797 A Bicaciu - Ianoşda şi "Ghenau Trade" realizează lucrările de modernizare a DJ 767 B Tăşad - Copăcel - Seerghiş (22,14 km). Ambele tronsoane au termene de finalizare în anul 2012.

Drumul judeţean 768 A Căpâlna - Ginta (14 km) este modernizat de asocierea "Crişana Pro Construct" şi CCCF Drumuri şi Poduri TM, tot până în 2012.

În acest an, a fost alocată suma de 20,66 milioane lei pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 763 Sudrigiu - Pietroasa - cabana Padiş. Lucrarea are finanţare din fonduri europene , prin POR Axa 2 - infrastructura de transport. Contractul a fost atribuit asocierii dintre societăţile "MBS Group" SRL Cluj-Napoca, "Nemzetkozi Betonut" KFT Budapesta şi "Alfarom" SRL Satu Mare. La primul contract în valoare de 2,18 milioane lei, fără TVA, semnat în octombrie 2010, s-a adăugat un act adiţional semnat în 18 aprilie 2011 în valoare de 16,18 milioane lei.

Pentru servicii de proiectare drumuri judeţene a fost alocat în acest an un buget de 467.000 lei. Dintre serviciile de proiectare cele mai scumpe sunt cele pentru:

- reabilitarea şi modernizarea DJ 764 - intersecţie DJ 764 D Aştileu

- modernizarea DJ 191 Marghita - Tăşnad.

Celelalte lucrări de proiectare sunt pentru amenajări treceri cale ferată, expertizarea tehnică a trei poduri (Ineu, Bulz şi Bratca) şi alunecări de teren pe drumurile judeţene.

În cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii, Consiliul Judeţean Bihor a depus proiecte pentru 18 km drumuri judeţene şi 236 km drumuri comunale şi străzi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional