Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DRUMURI JUDEŢENEIaşi: Un contract cu finanţare europeană este licitat din nou

F.A. Investiţii /

Iaşi: Un contract cu finanţare europeană este licitat din nou

Pentru anul 2011, Consiliul judeţean Iaşi finanţează mai multe obiective de investiţii, la care lucrările sunt prevăzute să se încheie în 2012, ne-a spus domnul Radu Judele, director executiv al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor.

Astfel, modernizarea DJ 282 E din DN 28 (Bălţaţi) - Lungani - Sineşti - Madarjac - Runcu - Poiana de Sus - Tibana - (DJ 248 A) pe tronsonul Lungani -Sineşti a fost atribuită prin licitaţie firmei "Eky- Sam" SRL Tg. Frumos. Îmbrăcăminţi bituminoase uşoare pe DJ 247 din DN 24 - Dobrovăţ vor fi realizate tot de "Eky - Sam" SRL.

Contractul pentru modernizarea prin asfaltare a DC 15 Aroneanu - Dorobanţ a fost reziliat, procedura de licitaţie fiind în curs în luna august.

Pentru anul 2011, suma alocată de Consiliul Judeţean Iaşi pentru lucrări de infrastructură rutieră este de 3,29 milioane lei.

Proiecte cu finanţare europeană

În acelaşi timp, judeţul Iaşi beneficiază de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 pentru proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere judeţene, ne-a spus doamna Laura Ionela Păstrăvanu, director executiv, Direcţia Proiecte şi Dezvoltare durabilă din Cadrul Consiliului Judeţean Iaşi.

Astfel, lucrările de "Reabilitare şi modernizare a drumului de interes regional DJ 208, limita judeţului Neamţ - Iaşi - limita judeţului Suceava" sunt realizate de S.C. PA & CO Internaţional SRL Oituz, până în octombrie 2011. Valoarea contractului de lucrări este de 33,8 milioane lei.

Investiţia presupune reabilitarea a 41,52 km drum judeţean şi şapte poduri. Potrivit reprezen­tanţilor CJ Iaşi în luna august contractul era realizat în proporţie de 66%.

Al doilea contract pe infrastructură rutieră finanţat prin fonduri europene vizează "Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere interjudeţene DJ 282 C, DJ282, DJ282 B, Iaşi - Botoşani". Câştigătorul licitaţiei pentru executarea lucrărilor este S.C. "Euroconstruct Group" S.R.L. Iaşi. Contractul are o valoare de 46,68 milioane lei şi are prevăzut ca termen de finalizare luna decembrie 2012. Vor fi realizate lucrări pe 37,877 km, vor fi reabilitate cinci poduri şi vor fi construite două noi poduri. Stadiul lucrărilor în august 2011 era de aproximativ 5% din total investiţie.

Contractul pentru proiectul "Reabilitarea şi modernizarea drumului interjudeţean DJ 248 Iaşi - Vaslui" nu a fost atribuit, procedura a fost reluată iar ofertele erau, în luna august, în curs de evaluare.

Valoarea contractului de lucrări este de 53,47 milioane lei, durata contractului fiind de 24 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Lucrările presupun reabilitarea a 37,45 km şi şase poduri.

Lucrări necesare, prevăzute pentru perioada următoare

Pentru Programul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii, lucrările avizate de CTE al MDRT sunt următoarele:

1. Modernizarea DJ 282 Iaşi - Movileni - Gropniţa,

2. Modernizarea DJ 281 pe traseul Belceşti - Bahluiu - Bădeni,

3. Reabilitarea şi modernizarea DJ 281 pe traseul Scobinţi - Slobozia - Lespezi,

4. Modernizarea DJ 281D pe traseul Coarnele Caprei - Focuri - Bulbucani,

5. Modernizarea DJ 281 B pe traseul Belceşti -Ccoarnele Caprei,

6. Modernizare DJ 208 I, tronsonul Blăgeşti - Gura Bidiliţei - Criveşti şi tronsonul Criveşti - Vânători

Din multitudinea de lucrări necesare la infrastructura rutieră a judeţului Iaşi, cele mai urgente sunt:

- Reabilitare prin asfaltare DJ 280 Dagata - lim. Jud. Vaslui;

- Pietruire DJ 207A limita judeţ Neamţ - Storneşti - DJ 282E

- Reabilitare prin asfaltare DJ 207A limita judeţ Neamţ - Storneşti - DJ 282E ;

- Reabilitare prin asfaltare DJ 248D Ciurea - Todirel;

- Reabilitare prin asfaltare DJ 246 Scânteia - Şcheia ;

- Asfaltare pe DJ 282 Foraşti - Gropniţa - Bulbucani .

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional