Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

DRUMURI JUDEŢENEMureş: Peste 57 milioane de lei investeşte CJ Mureş în infrastructură rutieră

F.A. Investiţii /

Mureş: Peste 57 milioane de lei investeşte CJ Mureş în infrastructură rutieră

Pentru reabilitarea şi întreţinerea de drumuri şi poduri, în rectificarea bugetului Consiliului Judeţean Mureş de la finele lunii iulie, suma alocată pentru investiţii în infrastructura rutieră pe 2011 este de 57,35 milioane lei, ne-a spus domnul Marton Katalin, director executiv în cadrul CJ Mureş.

În cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii, Consiliul Judeţean Mureş a depus două proiecte:

- Reabilitare sistem rutier pe Dj Sîngeorgiu de Pădure - Bezidu Nou - lim. Jud. Harghita, DJ 136 km şi DJ 136A, cu indicatorii tehnico economici aproabaţi în valoare de 27,85 milioane lei;

- Reabilitarea sistemului rutier pe drumul judeţean DJ 153 C Reghin Lăpuşna, cu indicatorii aprobaţi în valoare de 27,97 milioane lei.

Autorităţile locale consideră că mai sunt necesare modernizarea drumurilor judeţene din pământ şi transformarea lor în drumuri pietruite sau asfaltate (24 km), modernizarea drumurilor judeţene pietruite şi transformarea lor în drumuri asfaltate (circa 112 km), precum şi reabilitarea drumurilor judeţene asfaltate a căror stare de valabilitate este expirată şi la care executarea lucrărilor de întreţinere nu mai este suficientă pentru asigurarea unei circulaţii în condiţii de siguranţă şi confort ( aproximativ 435 km).

Mai sunt necesare, de asemenea, întreţinerea şi repararea a 154 poduri, construirea unui pod nou peste Valea Saeş în locul celui existent, construit în 1899, de la km 88+962.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional