Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

DRUMURI JUDEŢENEReabilitarea podurilor - o prioritate pentru CJ Sibiu

F.A. Investiţii /

Reabilitarea podurilor - o prioritate pentru CJ Sibiu

Având în vedere că drumurile judeţene din judeţul Sibiu au îmbrăcăminte bituminoasă, îmbrăcăminte bituminoasă uşoară, pavaj, sunt pietruire sau sunt drumuri de pământ, Consiliul Judeţean Sibiu intenţionează să modernizeze toate drumurile judeţene, prioritare fiind cele din pământ şi cele pietruite, ne-a spus preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, domnul Martin Bottesch.

De asemenea, şi podurile construite din structură de lemn şi care se află într-o stare precară, au limitare de tonaj şi nu mai sunt în garanţie, sunt o prioritate pentru Consiliul Judetean Sibiu.

Potrivit domnului Bottesch, modernizarea drumurilor judeţene şi construcţia de poduri noi se va face cu fonduri de la Consiliul Judeţean Sibiu, prin bugetul local, fonduri europene şi prin Programul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii.

Pentru anul 2012 din bugetul local suma alocată propusă pentru investiţii este estimată la aproximativ 30 milioane de lei.

În anul acesta, dintre lucrările finanţate de la bugetul local şi care au termen de finalizare în 2012-2013 menţionăm:

- Modernizarea DJ 106 D Răşinari - Poplaca - Orlat - intersecţia DJ 106E, km 17+9561 -31+727, inclusiv pod la intersecţia cu DJ 106A. Lucrările sunt executate de asocierea de firme: SC Comtram SA Sibiu, SC DPC SA Sibiu, SC Geiger Transilvania SRL Sibiu, termenul de finalizare fiind 4 octombrie 2012;

- Modernizarea DJ 105G Sadu - Râu Sadului - Sădurel, km 27+250-41+425. Lucrările sunt executate de asocierea SC Geiger Transilvania SRL şi SC Comtram SA, până la data de 5 iunie 2012.

- Modernizarea DJ 105P, limita judeţ Braşov - Arpaşu de Sus - Cârţişoare km 38+800-11+220. Lucrările sunt realizate de Geiger Construcţii SA până în 2013.

În cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii , la prima licitaţie a fost depusă o singură ofertă, considerată inacceptabilă datorită lipsei garanţiei de participare. Licitaţia a fost reluată la 12 octombrie. În cadrul pachetului licitat au incluse lucrăi pentru 37,46 km drumuri judeţene şi pentru 210,62 km drumuri de interes local.

Tronsoanele de drum judeţean pentru care s-a primit aprobarea din partea MDRT să fie finanţate în cadrul PNDI sunt:

- modernizare drum judeţean DJ 106G Poiana Sibiului - Dobîrca, km 0+500-8+415;

- modernizarea drum judeţean DJ 142J Şeica Mare - Şeica Mică DN 14, km 0+000-7+855;

- modernizarea drum judeţean DJ 141C limita judeţ Alba - Broşteni -Bogatu - int DJ 107B, km 13+000-23+500;

- modernizare drum judeţean DJ 142B Blăjel - Bazna- Boian - limita judeţ Alba, km0+000-11+612.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional