Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

DRUMURI JUDEŢENETulcea: Proiecte de 286 milioane lei au fost incluse în P.N.D.I.

F.A. Investiţii /

Tulcea: Proiecte de 286 milioane lei au fost incluse în P.N.D.I.

Bugetul Consiliului Judeţean Tulcea în anul 2011 pentru investiţiile în infrastructura rutieră este de 18,24 milioane lei, aprobat la finele lunii iulie 2011, potrivit domnului Victor Tarhon, preşedintele CJ Tulcea.

Două proiecte în infrastructură drumuri sunt finanţate de la bugetul Consiliului Judeţean în acest an:

- Reabilitarea DJ 222 Enisala - Jurilovca (17 km), lucrare executată de SC "Construcţii Feroviare - Grup Colas" SA Iaşi , cu termen de finalizare în vara acestui an;

- Reabilitarea DJ 229 R, Slava Rusă Mănăstirea Uspenia, contract atribuit firmei "Filconstruct" SRL Sarichioi. Lucrările sunt prevăzute să se încheie în luna septembrie a acestui an.

În cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii (P.N.D.I.) , Consiliul Judeţean Tulcea a primit aprobare pentru proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea a 94,45 km drumuri judeţene, valoarea totală a investiţiilor necesare ridicându-se la 175 milioane lei.

Tot în cadrul P.N.D.I au fost aprobate proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea a 65,39 km drumuri comunale, valoarea investiţiilor necesare fiind de 93,75 milioane lei.

Per ansamblul judeţului Tulcea, au fost incluse în P.N.D.I. proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea a 160 km de drumuri în valoare de peste 286 milioane lei.

În judeţul Tulcea mai sunt necesare lucrări de infrastructură rutieră pe 166 km drumuri judeţene (în valoare de 210 milioane lei) şi 21 km drumuri comunale (17 milioane lei). Aceste drumuri judeţene au elaborate studiile de fezabilitate, proiectele tehnice şi autorizaţiile de construire. Doamna Mirela Didă, arhitect şef, ne-a spus că aceste proiecte vor fi depuse în cadrul unei noi sesiuni de depunere pe Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) sau în cadrul programului de reabilitare, modernizare şi/sau asfaltare a drumurilor de interes judeţean şi de interes local aprobat prin HG 577/1997, cu modificările şi completările ulterioare. În funcţie de fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Tulcea, sau ale consiliilor locale, unele drumuri judeţene sau comunale vor putea fi finanţate şi din bugetul propriu al judeţului Tulcea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional