Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

DRUMURI JUDEŢENECălăraşi: Trei proiecte finanţate cu fonduri europene

F.A. Investiţii /

Călăraşi: Trei proiecte finanţate cu fonduri europene

Pentru cofinanţarea proiectelor europene pentru anul 2011, Consiliul Judeţean Călăraşi a alocat un buget de 46,85 milioane lei. În prezent, CJ Călăraşi are în derulare trei proiecte de reabilitare a aproximativ 100 km drumuri judeţene, investiţiile fiind finanţate prin Fonduri Structurale, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013.

Pentru aceste proiecte, Consiliul Judeţean Călăraşi asigură cofinanţarea, precum şi finanţarea unor lucrări neeligibile.

1. "Modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean DJ 301, tronsonul Fundeni - Budeşti, km. 13+000 - km. 36+578" .

Lucrările vor fi realizate, până la finele acestui an, de asocierea "Dimar" SRL, S.C.T. Bucureşti, C.C.C.F. Drumuri şi Poduri S.R.L. Timişoara. Contractul de finanţare a fost semnat în mai 2009, perioada de implementare fiind de 31 luni.

2. "Îmbunătăţirea accesului la reţeaua rutieră de transport TEN T7 în judeţul Călăraşi, prin reabilitarea şi modernizarea DJ 201B, km.19+000 - km.39+950, pe traseul limita judeţ Ialomiţa - Valea Argovei şi DJ 303, km.26+294 - 48+278, pe traseul Valea Argovei - Mănăstirea" .

Lucrările sunt realizate de asocierea "Euro Grup D.G. Transport" S.R.L. Frumuşani şi SC "Delta ACM 93" Bucureşti. Contractul de finanţare a fost semnat în iulie 2009, iar perioada de implementare este de 31 luni. Finalizarea este prevăzută pentru martie - aprilie 2012.

3. "Modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean DJ 303 tronsonul Călăreţi - Valea Argovei, km. 0+000 - km. 26+294"

Constructor este asocierea SC "Zalex DG Cons" SRL, SC "Kemna Constructţi" SRL şi "Kemna Bau Andrae" Gmbh&Co KG. Contractul de finanţare a fost semnat în octombrie 2009, iar perioada de implementare este de 31 luni. Lucrările urmează să se încheie până la finele acestui an.

Consiliul judeţean Călăraşi a avizat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, un număr de şase proiecte pentru 56,73 km drumuri judeţene, din care nu s-a aprobat nici un proiect.

Proiectele vizau reabilitarea unor tronsoane de drum din DJ 411, DJ 403, DJ 402, DJ 304, DJ 308A.

După finalizarea proiectelor finanţate din fonduri europene, se vor stabili priorităţi de finanţare din bugetul local pentru portofoliu de proiecte evidenţiate anterior, ne-a declarat domnul Daniel Stefan, director executiv al Directiei de Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala, Relatii Externe din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional