Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

DRUMURI JUDEŢENEOlt: În PNDI au fost incluse 38 de drumuri comunale, în valoare de 250 milioane lei

F.A. Investiţii /

Olt: În PNDI au fost incluse 38 de drumuri comunale, în valoare de 250 milioane lei

În programul cu lucrări ce se vor executa pe drumurile judeţene din judeţul Olt, în anul 2011, finanţate din bugetul propriu şi TVA sunt cuprinse:

- lucrări de întreţinere îmbrăcăminţi asfaltice - plombe pe 24 de drumuri judeţene;

- întreţinere drumuri pietruite pe 25 de drumuri judeţene;

- covoare bituminoase simple şi duble pe 20 de drumuri judeţene;

- îmbrăcăminţi bituminoase uşoare pe 10 drumuri judeţene;

- reparaţii poduri şi podeţe pe două drumuri judeţene.

Aceste lucrări sunt contractate, pe o perioadă de patru ani, de trei societăţi asociate: SC "Bebe Transrom" SRL, SC "Olt Drum" SRL, SC"T Dancor Romconstruct "SRL printr-un acord cadru în valoare de 12 milioane lei, ne-a spus domnul Paul Stănescu, presedinte CJ Olt.

Pentru anul 2011, aceste lucrări au fost contractate prin contracte subsecvente de lucrări încheiate cu cele trei societăţi, până în luna august fiind realizată 50% din valoarea contractată.

Fiecare contract subsecvent încheiat anual are termenul de finalizare până la 31.12. 2011.

Bugetul alocat în acest an de Consiliul Judeţean Olt pentru investiţii în infrastructura rutieră este de 15,5 milioane lei.

În cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii pentru drumurile judeţene au fost depuse 11 proiecte eligibile, dar nici unul nu a fost aprobat.

De asemenea, în acelaşi program pentru drumurile comunale şi de interes local la comune, municipii şi oraşe au fost depuse 80 de proiecte eligibile, din care au fost aprobate 38 a căror valoare totală este de 250 milioane lei.

În judeţul Olt sunt în desfăşurare lucrări de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene - DJ 604, DJ 643A, DJ 648, DJ 677 pe Programul Operaţional Regional 2007 -2013, Axa Prioritară 2 - Îmbunătăţirea infra­structurii regionale şi de transport.

"Pe lângă acestea sunt necesare multe alte proiecte de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene, pe care încercăm să le rezolvăm prin accesarea fondurilor finanţate de la UE", mai spune preşedintele CJ Olt, domnul Paul Stănescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional