Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DUMITRU NICOLAE (NIRO), ÎN AFACERI CU LANŢUL HOTELIER CORINTHIAGrand Hotel du Boulevard din Capitală se va redeschide sub brandul Corinthia, pe 1 ianuarie 2019

RAMONA RADU Piaţa Imobiliară /

Grand Hotel du Boulevard din Capitală se va redeschide sub brandul Corinthia, pe 1 ianuarie 2019

Lanţul hotelier Corinthia plănuieşte să redeschidă fostul Grand Hotel du Boulevard, din Bucureşti, pe data de 1 decembrie a anului viitor, a anunţat compania printr-un comunicat de presă, care precizează că Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucureşti va dispune de 50 de camere şi apartamente, de un salon de recepţii şi săli pentru întâlniri.

Compania estimează că lucrările de modernizare vor demara în trimestrul al doilea al anului 2018.

Grupul românesc Niro Investment Group deţine clădirea în care va funcţiona hotelul, iar lanţul hotelier Corinthia va fi operatorul acesteia, conform termenilor şi condiţiilor contractului de management semnat în 5 martie de către cele două părţi, mai notează comunicatul.

Clădirea Grand Hotel du Boulevard, aflată la intersecţia bulevardului Regina Elisabeta cu Calea Victoriei, a fost cumpărată cu circa 2,3 milioane de euro de Nicolae Dumitru (NIRO), în 2004, de la omul de afaceri Corneliu Iacobov, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul RAFO.

Construit în 1867, aflat pe lista monumentelor istorice, Grand Hotel Du Boulevard a fost preluat şi renovat de compania lui Niro, potrivit Rise Project, care arată că, deşi omul de afaceri a terminat renovările încă din 2013 şi a investit 66 de milioane de lei, hotelul nu este încă în circuitul turistic. Parterul clădirii servea până acum drept loc de desfăşurare al unor târguri de design vestimentar sau al unor evenimente organizate de Primăria Capitalei.

Grand Hotel Du Boulevard a fost folosită ultima dată ca hotel acum mai bine de 10 ani. Hotelul va respecta tradiţia Corinthia de restaurare a marilor hoteluri din Europa secolului al XIX-lea. Hotel Corinthia din Londra, hotelul Corinthia Budapesta, cunoscut anterior drept Hotelul Grand Regal şi hotelul Corinthia St. Petersburg din Rusia sunt proprietăţi din secolul al XIX-lea, achiziţionate, reamenajate şi redeschise de către lanţul hotelier Corinthia. Fostul Grand Hotel Astoria din Bruxelles a fost cumpărat în 2016, iar în prezent sunt derulate lucrări de restaurare pentru a conserva stilul arhitectural original al clădirii.

QP Management, o companie afiliată grupului hotelier Corinthia, va sprijini echipa de dezvoltatori, asigurând managementul de proiect şi serviciile financiare. Serviciile de consultanţă pe perioada tranzacţiei au fost asigurate de către Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiţii, dezvoltare şi administrare de active cu sediul în Dubai, EAU.

Grupul Corinthia reprezintă un ansamblu de hoteluri de lux de cinci stele, înfiinţat de familia malteză Pisani în 1962. Din anul 2000, Corinthia a devenit o companie publică cu mai multe divizii, operând ca societate comercială sub denumirea de International Hotel Investments plc, proprietarul, dezvoltatorul sau operatorul fiecărui hotel Corinthia, precum şi a proprietăţilor imobiliare din întreaga lume.

NIRO Investment Group acţionează ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general şi manager de infrastructură, având un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafaţă de 500.000 de metri pătraţi construiţi, cu o valoare de peste 400.000.000 de euro. Printre proiectele dezvoltate şi gestionate de NIRO Investment Group se numără cel mai mare hub comercial din Europa de Est, clădiri de birouri, proiecte rezidenţiale şi hoteluri.

În 3 octombrie 2016, omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la 2,4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul Microsoft, pedeapsa fiind majorată de la 1,6 ani cu suspendare, dispusă iniţial. De asemenea, instanţa a dispus ca acesta să plătească statului 2.050.000 dolari şi 1.000.000 de euro.

Considerată o emblemă a Bucureştiului, clădirea de patru etaje a fost proiectată iniţial de celebrul arhitect român Alexandru Orăscu, care a proiectat şi clădirea Universităţii Bucureşti, fiind clasată drept monument istoric de cultură şi de arhitectură de către Ministerul Culturii. Situat la intersecţia dintre Calea Victoriei şi Bulevardul Elisabeta, hotelul s-a aflat în centrul vieţii sociale a oraşului timp de ani de zile, urmând să îşi recapete poziţia în fruntea sectorului hotelier de lux din Bucureşti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional