Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

EMANUEL POŞTOACĂ, NORDIS:"280 de apartamente de lux vor fi construite în zona Şoseaua Nordului"

Piaţa Imobiliară /

"280 de apartamente de lux vor fi construite în zona Şoseaua Nordului"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    "Revin achiziţiile cu credite ipotecare ale locuinţelor ce depăşesc 150.000 de euro"

    Stocul de ansambluri rezidenţiale de lux din Bucureşti va fi extins în acest an cu încă două proiecte în zona Şoseaua Nordului, ne-a declarat Emanuel Poştoacă, directorul general al grupului de firme imobiliare Nordis. Domnia sa ne-a precizat: "Există deja proiecte mari începute, cu peste 100 de apartamente, în zona Herăstrău, în zona Aviaţiei, dar şi în Băneasa. În zona Şoseaua Nordului vor începe, în 2015, încă două proiecte mari, unul cu 160 de apartamente de lux şi altul cu 120 de astfel de unităţi locative".

    Şeful Nordis apreciază că volumul de tranzacţii pe segmentul rezidenţial de lux va fi pe un trend ascendent în acest an: "Cartierele cu cele mai multe tranzacţii vor fi cele cu stocul mai mare de proprietăţi, cum sunt zonele Herăstrău, Pipera, Floreasca. În zonele Primăverii, Dorobanţi, Kiseleff sunt tranzacţii de valori mai mari, dar mai puţine ca număr. Principala cauză este că în aceste zone sunt mai puţine terenuri libere, iar imobilele sunt de dimensiuni mai mici, exclusiviste".

    Emanuel Poştoacă ne-a declarat că piaţa rezidenţială autohtonă nu va creşte spectaculos în 2015, însă va avea o evoluţie uşoară şi sustenabilă, cu un număr mai mare de tranzacţii decât anul trecut şi cu noi proiecte rezidenţiale demarate.

    În opinia domniei sale, principalul motiv care impulsionează cererea de locuinţe este dobândă foarte mică oferită de bănci la depozitele în euro, astfel încât mulţi investitori preferă să plaseze banii în proprietăţi pe care ulterior le închiriază, iar cei care dispun de sume mai mari investesc în construirea de imobile. "Un alt avantaj oferit cumpărătorilor în această perioadă este că băncile au mai relaxat creditarea şi încep să revină achiziţiile de apartamente de lux cu credite ipotecare, cu valori care depăşesc 150.000 euro", a subliniat Emanuel Poştoacă.

    Directorul Nordis ne-a precizat că printre cele mai căutate locuinţe din portofoliul companiei, atât pentru vânzare, cât şi pentru închiriere sunt cele din zonele Herăstrău-Şoseaua Nordului şi Pipera, lucru influenţat de stocul mai mare de locuinţe şi de o serie de facilităţi, precum apropierea de parc sau de pădure, spaţiul locativ mai mare sau finisajele de calitate.

    Totodată, domnia sa consideră că prezenţa sediilor şi birourilor celor mai mari companii multinaţionale în zona de nord a Capitalei este un factor în plus ce influenţează cererea de proprietăţi pentru închiriere.

    În ceea ce priveşte ritmul de vânzări ale locuinţelor pe care Nordis le promovează, Emanuel Poştoacă ne-a spus că, începând din a doua parte a anului trecut, a observat o creştere a cererii de proprietăţi în zonele premium, trend ce s-a perpetuat şi în 2015. "Suntem optimişti şi cred că anul acesta va fi cel mai bun după 2008, din punctul de vedere al numărului de tranzacţii", ne-a precizat domnul Poştoacă.

    Unul dintre proiectele rezidenţiale pe care Nordis le promovează în prezent, ca agent exclusiv, este Park Residences 5, dezvoltat de grupul de firme De Silva, societate cu capital integral românesc.

    Emanuel Poştoacă ne-a declarat că Park Residences 5 va fi finalizat în iulie 2015, în prezent fiind executate finisajele şi lucrările de conectare a ansamblului la reţelele de utilităţi. Domnul Poştoacă susţine că aproape 50% din totalul apartamentelor Park Residences au fost vândute, valoarea totală a tranzacţiilor depăşind 6 milioane de euro.

    Directorul Nordis ne-a mai spus că preţurile locuinţelor nu vor înregistra modificări semnificative în 2015, dar că se poate observa o uşoară creştere a acestora, pe fondul cererii crescute din ultima perioadă pe anumite segmente ale pieţei.

    Cea mai scumpă tranzacţie intermediată de Nordis în 2014 a fost de 1,45 milioane de euro, pentru un penthouse de 420 de metri pătraţi, în apropiere de Parcul Herăstrău.

    Cele mai multe tranzacţii de cumpărare de locuinţe în cartierele de lux Şoseaua Nordului - Herăstrău şi Pipera - Iancu Nicolae s-au încheiat pentru sume cuprinse în intervalul 200.000 - 250.000 de euro, fiind vorba despre apartamente noi, cu suprafeţe de circa 120 mp, potrivit lui Emanuel Poştoacă.

    Domnia sa a precizat: "În cazul închirierilor de apartamente, au fost preferate locuinţele de trei camere, contractate la 700-750 euro/lună în Pipera şi în jur de 1.200 euro/lună în zona Herăstrău. În ceea ce priveşte închirierea de vile, cei mai mulţi clienţi au preferat clădirile cu cel puţin 4 camere în ansambluri rezidenţiale, cu bugete între 800-1.200 euro/lună".

    Cea mai mare tranzacţie de închiriere în 2014 din zona Pipera a fost de 4.000 euro/lună, pentru o vilă individuală în zona Erou Iancu Nicolae, cu o suprafaţă de 900 mp construiţi şi o curte de 2.500 mp, a spus domnul Poştoacă. În plus, domnia sa a subliniat că cea mai mare tranzacţie de închiriere realizată de Nordis în cartierul de lux Şoseaua Nordului - Herăstrău a fost realizată pentru 3.300 euro/lună, chiriaşul fiind manager al unei companii multinaţionale.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional