Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Envogue Residence Iuliu Maniu - investiţie de circa 40 de milioane de euro, în Sectorul 6 al Capitalei

Piaţa Imobiliară /

Envogue Residence Iuliu Maniu - investiţie de circa 40 de milioane de euro, în Sectorul 6 al Capitalei

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Envogue Residence Iuliu Maniu este un complex rezidenţial situat pe bulevardul Iuliu Maniu, la numerele 586-590, în sectorul 6 din Bucureşti. Proiectul cuprinde trei blocuri rezidenţiale, dintre care două sunt destinate pentru unităţi de garsoniere si apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, precum si apartamente cu gradină la parter şi unităţi de tip penthouse cu terase generoase, iar un corp are o destinaţie mixtă de apartamente şi hotel.

    "Proiectul pe care îl prezentăm presupune trei corpuri, din care două sunt corpuri de locuinţe iar unul este mixt, anume locuinţe şi hotel. În momentul de faţă, primul corp este finalizat, iar cel de-al doilea corp este în lucru şi va fi finalizat in vara acestui an. La finalul lunii mai am început construcţia pentru cel de-al treilea corp", ne-a declarat Radu Dumitrescu, consilier vânzări în cadrul Envogue Residence".

    Complexul Envogue Residence va avea un total de 430 de unităţi de locuinţe. Primul corp de clădiri a fost finalizat în vara anului 2023 şi este deja ocupat în proporţie de 95%. Al doilea corp se află în construcţie şi urmează să fie finalizat în vara anului 2024, având deja vândute peste 50% din unităţi.

    În ceea ce priveşte preţurile unităţilor locative pe care complexul Envogue Residence Iuliu Maniu le pune la dispoziţie, acestea se situează în intervalul de 1395-1450 de euro pe metru pătrat, cu TVA inclusă. Investiţia totală estimată pentru proiectul situat în Sectorul 6 al Capitalei este de circa 40 de milioane de euro.

    Reprezentantul Envogue Residence afirmă că, în ciuda faptului că o parte dintre actorii din piaţa imobiliară susţin că numărul construcţiilor a scăzut, preţurile unităţilor continuă să crească. Acesta este de părere că, în piaţă, este posibil să urmeze o cerere crescută, datorată faptului că oamenii din provincie continuă să se mute în Bucureşti. De asemenea, din cauza costurilor ridicate de finanţare, dar şi a preţului crescut al materialelor de construcţii şi al serviciilor, acesta este de părere că, în viitorul apropiat, nu se poate vedea o scădere a preţurilor locuinţelor.

    "Nevoia de locuinţe este clară. Cererea există în continuare. Preţurile unităţilor au crescut, la fel cum au crescut preţurile pentru majoritatea produselor din piaţă, nu în mod specific doar preţurile apartamentelor, cât şi preţurile materialelor de construcţii şi cele cu manopera. În acelaşi timp, însă, unii actori din piaţă susţin că numărul construcţiilor scade. Probabil, ne vom trezi cu o cerere mare pe piaţă, deoarece oamenii în continuare vor să se mute în Bucureşti, studenţii vin şi rămân aici şi nu se întorc în oraşele natale, iar asta înseamnă - sau ar trebui să însemne - o majorare a preţurilor chiriilor, în viitorul apropiat. Dacă mai adăugăm şi costul de finanţare ridicat, un cost la care ne aşteptam să scadă, însă nu s-a întâmplat acest lucru, în viitorul apropiat nu putem vedea o scădere a preţurilor. Pe de altă parte, preţurile materialelor de construcţii au stagnat, s-au stabilizat, însă, având în vedere că proiectele au fost făcute într-o perioadă de creştere accelerată a preţurilor, evident că aceste costuri suplimentare se vor regăsi în preţul final al unităţilor", a declarat Radu Dumitrescu.

    Confort şi siguranţă

    Aflat în dezvoltare în zona Militari, proiectul rezidenţial se distinge prin atenţia acordată confortului şi siguranţei rezidenţilor, susţin dezvoltatorii ansamblului. Astfel, acesta depăşeşte standardele actuale în ceea ce priveşte rezistenţa la seisme, iar la capitolul dotări şi facilităţi include, printre altele sunt prevăzute adăposturi de protecţie civilă, câte unul pentru fiecare bloc, dar şi panouri fotovoltaice.

    Locuinţele din cadrul ansamblului rezidenţial au suprafeţe totale generoase - garsonierele au peste 42 de metri pătraţi, unităţile cu două camere depăşesc, de regulă, 60 de metri pătraţi, iar cele cu trei camere - 90 de metri pătraţi. De asemenea, dotările şi finisajele se încadrează în categoria premium. Radu Dumitrescu ne-a tansmis: "Atunci când vin la vizionări, potenţialii cumpărători sunt, de regulă, impresionaţi de grija noastră pentru "detalii": de la suprafeţele generoase şi compartimentările inteligente, până la calitatea finisajelor şi stilul de design elegant al apartamentelor amenajate. Adăposturile de protecţie civilă şi panourile fotovoltaice, instalate deja în prima etapă de construcţie, reprezintă o dovadă în plus a seriozităţii cu care tratăm angajamentul pe care ni l-am asumat faţă de clienţi. La fel şi faptul că, deşi normativul în vigoare impune construcţiilor noi să reziste la cutremure de până la 8,5 grade pe scara Richter, totuşi clădirile noastre au fost proiectate să facă faţă unor seisme de până la 8,9 grade pe scara Richter".

    Cu un regim de înălţime de la 6 la 9 etaje, primele două corpuri din EnVogue Residence Iuliu Maniu au o fundaţie de tip radier general, cu două subsoluri, structura fiind pe cadre de beton, iar compartimentările interioare din cărămidă Porotherm. Apartamentele au certificat de performanţă energetică de clasa A, izolaţia exterioară fiind realizată dintr-o combinaţie de vată bazaltică şi polistiren, ce oferă şi un grad ridicat de protecţie ignifugă. Terasele beneficiază de sistem de termoizolaţie şi hidroizolaţie de la Sika. Viitorii locatari vor avea la dispoziţie, strict în incinta complexului rezidenţial, facilităţi precum spaţii verzi, zonă de promenadă, loc de joacă pentru copii, spaţii comerciale, restaurant, , supermarket, staţii de încărcare pentru maşini electrice etc.

    Cu o experienţă de aproape zece ani pe piaţa rezidenţială din Capitală şi împrejurimi, dezvoltatorul autohton EnVogue Residence are un portofoliu de cinci proiecte finalizate, la care se adaugă cel din Iuliu Maniu.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional