Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

EUGEN GAFTOI, GAFTOS:"Piaţa şemineelor - 8 milioane euro"

Amenajări /

"Piaţa şemineelor - 8 milioane euro"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Sectorul şemineelor din ţara noastră este în creştere în special în zona economică (din punct de vedere al bugetului), după cum ne-a spus domnul Eugen Gaftoi, reprezentantul companiei Gaftos.

    Domnia sa estimează că valoarea pieţei se ridică la circa 8 milioane de euro, acest nivel fiind unul foarte mic în comparaţie cu cel al pieţelor de şeminee din alte ţări europene. Creşterea sectorului este în jur de 10%, ne-a mai spus domnia sa, preconizând că, pentru acest an, creşterea va avea aproximativ acelaşi nivel, ca urmare a creşterii pieţei construcţiilor.

    "Datorită competiţiei din piaţă şi orientării domeniului către soluţii de buget, tendinţa este de micşorare a preţurilor. În prezent, sunt oferite în piaţă soluţii de buget la cheie începând de la 1.500 de euro. O soluţie de şemineu modern începe de la 2.300 de euro", ne-a declarat Eugen Gaftoi, care consideră că oferta este în continuare mai mare decât cererea.

    Pe piaţa noastră de profil, activează toţi producătorii mari din Europa, competiţia fiind foarte intensă, ţinând cont de dimensiunile reduse ale domeniului - "poate cea mai mică din Europa, raportat la locuitori", apreciază domnia sa.

    Reprezentantul Gaftos subliniază: "Ca urmare a competiţiei şi scăderii preţurilor în general, trendul este de eliminare a distribuitorilor locali, importatorii comercializând direct la clientul final".

    Cele mai solicitate sunt şemineele simple moderne, cu încălzire prin convecţie, dar sunt înregistrate creşteri şi la şemineele cu focar central şi sobe.

    În ceea ce priveşte tendinţele din piaţa de profil, domnul Gaftoi ne-a spus că acei clienţi din zonele de mijloc şi premium preferă un design minimalist cu focare tip 16/9 sau cu mai multe feţe vitrate. Este preferat finisajul şemineului din granit, ardezie, metal, care se integrează mai bine în amenajările moderne de design interior.

    O creştere este observată şi la şemineele cu bioetanol, care nu necesită coş de fum şi care pot fi montate în apartamente.

    Compania Gaftos este specializată, în general, pe şeminee moderne minimaliste cu focare eficiente cu cameră de ardere etanşă (care nu consumă oxigen din cameră), dar oferă şi soluţii pentru "şeminee de buget" (cu focare din fontă şi finisaje clasice din calcar). Totodată, Gaftos are şi o gamă variată de sobe moderne.

    Compania şi-a propus creşterea cifrei de afaceri cu 15%, în acest an.

    Strategia Gaftos se bazează pe reducerea costurilor cu vânzarea (promovare şi vânzare prin internet) şi producţia (de şeminee tipizate - sobă şemineu).

    "Abordăm şi conceptul de şemineu ca unică sursă de încălzire a unei case - adaptabil mai ales la casele de vacanţă -, prevăzut cu sistem de încălzire prin tubulatură, aerul cald provenind de la un şemineu poziţionat în living. Sistemul are inerţie mică (încălzind rapid casa), fără probleme legate de îngheţarea instalaţiei în perioada iernii, când casa este nelocuită.

    În viitor, compania intenţionează să investească în mediul online, după cum ne-a spus domnul Gaftoi, precizând: "Urmează să atacăm mai mult zona şemineelor bioetanol şi electrice, care se dezvoltă mai ales în cazul apartamentelor".

    În acest an, compania a lansat o sobă şemineu - un şemineu modern gata construit care se montează în câteva ore, având un design disponibil în mai multe culori.

    Clienţii Gaftos sunt, în general, din clasa medie şi achiziţionează şemineul ca pe o soluţie de rezervă pentru încălzire în primul rând şi după aceea pentru rolul lui de design. "Sunt clienţi care nu au timp şi doresc o soluţie profi la cheie. În general, este implicat şi un designer în amenajarea interiorului", ne-a mai spus Eugen Gaftoi.

    Firma Gaftos este unicul importator în România al semineelor EVITA şi oferă o gamă completă de şeminee realizate din piatră naturală de la cariere din Franţa, marmură, granit, travertin, metal, inox, lemn.

    Compania comercializează şeminee rustice, moderne, clasice, contemporane, dar şi o gamă largă de focare şeminee ale unor producători de prestigiu, conform informaţiilor de pe site-ul companiei. Acestea mai arată că firma Gaftos este unic reprezentant în România pentru Romotop din Cehia (cu focare din lemn şi sobe), Verodesign, Belgia (focare lemn şi gaz), Acquisitions of London (focare lemn, gaz şi electrice).

    Astfel, Gaftos vinde şeminee atât cu focare pe lemn, cât şi pe gaz şi electrice, dar şi sobe şi accesorii pentru şeminee etc.

    Montajul şemineelor şi accesoriilor este realizat în 1-2 zile.

    Garanţia focarelor oferite de Gaftos este de până la zece ani, garanţia pentru montaj ajungând la doi ani.

    HORNBACH: "Şemineul cu geam termorezistent - modelul cel mai căutat de către clienţi"

    Şemineul dotat cu geam termorezistent este cel mai des ales de către români, susţin reprezentanţii Hornbach. Ei arată că acest tip de şemineu prezintă mai multe avantaje de ordin practic, dar şi estetic: se montează cu uşurinţă, oferă o încălzire rapidă a încăperii şi, în plus, este ideal în cazul unei pene de curent, întrucât nu are nevoie de energie electrică. De asemenea, contribuie la crearea unui ambient deosebit, fiind în cele mai multe cazuri atracţia principală a camerei şi chiar a locuinţei.

    În sortimentul Hornbach se regăsesc şeminee de tip sobă cu diferite puteri, de la 5, 7, până la 9 KW, cu boltă, drepte, cu design rotund, în funcţie de dimensiunea locuinţelor şi de stilul de amenajare. Din punct de vedere al materialelor din care este realizat şi al culorilor, sortimentul include şeminee din oţel, placate cu granit, plăci din teracotă sau marmură, în culori variate, de la gri, crem, maro, până la negru.

    Conform spuselor reprezentanţilor Hornbach, modelul care anul acesta este foarte căutat este termoşemineul, care include un rezervor de apă şi care poate fi conectat la caloriferele din casă şi chiar la sistemul de încălzire prin pardoseală. Acest model are o durată medie de viaţă de zece ani şi are avantajul că, printr-un singur focar, încălzeşte întreaga locuinţă.

    O altă opţiune pe care o au clienţii Hornbach este cea a focarelor pentru şeminee, care constituie baza pentru construcţia unor şeminee decorative personalizate, cu piatră de granit, în funcţie de preferinţe.

    Pe lângă şeminee, Hornbach mai pune la dispoziţia clienţilor şi sobe din teracotă, dotate cu uşi din sticlă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional