Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Eurobusiness Parc Oradea: Infrastructura de utilităţi va fi finalizată până în noiembrie 2012

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Documentaţia pentru înfiinţarea unui nou Parc Industrial - Eurobusiness Parc Oradea II este în curs de finalizare. Viitorul parc industrial este situat pe şoseaua de centură a Municipiului Oradea şi va avea o suprafaţă de 23,84 ha, ne-a spus doamna Delia Ungur, director general al "Eurobusiness Parc Oradea" SRL.

    Parcul Industrial Eurobusiness Oradea I are o suprafaţă de 121 de hectare din care 50 de hectare sunt neocupate în acest moment, fiind disponibile pentru investiţii. În parcul industrial sunt puse la dispoziţia investitorilor parcele cu suprafeţe cuprinse între 9000 mp şi 20 ha, dotate cu cămine de branşament la reţelele de utilităţi publice (apă, canalizare menajeră şi pluvială, energie termică şi electrică).

    Infrastructura de utilităţi este în lucru, termenul de finalizare fiind noiembrie 2012. În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, Parcul Industrial va avea o staţie de transformare 110/ 20 kv proprie, precum şi reţele de distribuţie de medie şi joasă tensiune.

    Terenul are front la E60 de 1,2 kilometri, accesul din E60 făcându-se printr-un sens giratoriu. Parcul este prevăzut cu o reţea interioară de drumuri.

    Activităţile urmărite să se desfăşoare cu preponderenţă în Parcul Industrial sunt: industrie prelucrătoare, dar şi distribuţie şi logistică, servicii.

    Preţul de pornire al redevenţei este 0,32 euro/mp/an. Atribuirea terenului se realizează prin licitaţie deschisă pentru investiţiile cu valoare sub 5 milioane de euro sau prin negociere directă la peste 5 milioane euro.

    Adiţional se percepe o taxă de administrare în suma fixă de 0,5 euro/mp/an.

    Parcul Industrial Eurobusiness Oradea este o structură de afaceri de tip greenfield, creată de Municipiul Oradea la finele anului 2008. Terenul aferent parcului industrial este situat in intravilanul Municipiului Oradea, la ieşirea din oraş spre vama Borş, la 7 kilometri de graniţa cu Ungaria.

    Doamna Delia Ungur, director general al "Eurobusiness Parc Oradea" SRL , ne-a declarat că oiectivul pentru acest an este desigur popularea parcului industrial. "Estimăm însă că anul 2012 va fi un an mai greu decât 2011. Deşi începutul de an a fost bun în ceea ce priveşte interesul manifestat de investitorii străini pentru România şi, în special, pentru zona de NV, deciziile de realizare a investiţiilor par a fi în multe cazuri amânate. De asemenea, competiţia cu ţări din Africa şi Asia este din ce în ce mai dură.

    Pe de altă parte şi companiile locale au dificultăţi în dezvoltarea afacerilor. Posibilitatea de accesare de către companii private a fondurilor europene nerambursabile a devenit în unele cazuri din oportunitate, piedică, din cauza duratei mari a procesului de evaluare a proiectelor (perioadă în care nu pot demara nici o activitate din cele cuprinse în cererea de finanţare), precum şi dificultăţilor întâmpinate ulterior, în perioada de implementare a proiectelor", ne-a mai spus doamna Delia Ungur.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional