Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2015,Numărul locuinţelor construite în mediul urban a scăzut cu 10,9% în trimestrul patru din anul trecut

Mina Irina Piaţa Imobiliară /

Numărul locuinţelor construite în mediul urban a scăzut cu 10,9% în trimestrul patru din anul trecut

În trimestrul IV anul trecut, faţă de trimestrul IV din 2015, numărul locuinţelor construite în mediul urban a scăzut cu 10,9%, iar în rural a crescut cu 4,8%, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Institutului Naţional de Statistică (INS).

În document se arată: "Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, faţă de trimestrul IV 2015, în trimestrul IV 2016, a scăzut numărul locuinţelor realizate din fondurile private cu 661 locuinţe, iar din fondurile publice a crescut cu 97 locuinţe".

Distribuţia în profil regional subliniază o scădere a numărului locuinţelor terminate pe total, cu 564 locuinţe, scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti - Ilfov (‐1006 locuinţe), Nord - Est (‐531) şi Sud - Est (‐65). Creşteri s‐au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Nord - Vest (+415 locuinţe ), Vest (+235), Centru (+192), Sud - Muntenia (+ 124) şi Sud - Vest Oltenia (+72).

Analiza construcţiei de locuinţe noi, în anul trecut faţă de anul anterior, pune în evidenţă creşterea ponderii în mediul urban (53,4%) şi scăderea în mediul rural (46,6%).

În comunicat se arată: "Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, faţă de anul 2015, în anul 2016, a crescut numărul locuinţelor realizate din fonduri private cu 5291 locuinţe, iar numărul locuinţelor realizate din fonduri publice a scăzut cu 69 locuinţe".

Distribuţia în profil regional pune în evidenţă o creştere a numărului locuinţelor terminate, în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord - Vest (+2491 locuinţe), Nord-Est (+1262), Sud-Est (+979), Vest (+694), Centru (+535) şi Sud-Muntenia (+379). Scăderi s‐au înregistrat în regiunile de dezvoltare Bucureşti - Ilfov (‐1060 locuinţe) şi Sud-Vest Oltenia (‐58), conform sursei citate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional