Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

FAŢĂ DE IANUARIE,Apartamentele din marile oraşe ale ţării s-au scumpit cu 1,5% în februarie

Andrei Stan Piaţa Imobiliară /

Apartamentele din marile oraşe ale ţării s-au scumpit cu 1,5% în februarie

Preţurile apartamentelor din marile oraşe din ţara noastră au crescut cu 1,5% în februarie comparativ cu luna precedentă, în timp ce scumpirea medie din ultimul an este de aproape 6,4%, arată datele publicate astăzi de portalul imobiliare.ro.

Astfel, în a doua lună a acestui an, proprietarii de apartamente solicitau un preţ mediu de 1.080 de euro pe metrul pătrat pentru o locuinţă, în creştere cu 6,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1,5% faţă de ianuarie, potrivit News.ro.

În februarie 2017, cele mai mari creşteri faţă de aceeaşi perioadă din 2016 s-au înregistrat la nivelul Timişoarei. Astfel, în Timişoara, preţul a ajuns la 1.039 de euro/mp, cu 7,1% peste nivelul din februarie 2016.

Pe poziţia a doua se află Constanţa, cu un avans de 6,6% în ultimele 12 luni, la 991 euro/mp.

Pe locul al treilea în funcţie de creşterile anuale se află Capitala. Aşadar, aşteptările vânzătorilor din Bucureşti au ajuns la o medie de 1.159 de euro/mp, cu 6,4% peste nivelul din februarie 2016.

A patra creştere anuală a fost în Cluj-Napoca, de 6,2% faţă de februarie 2016, la 1.259 euro/mp. Faţă de ianuarie, locuinţele vechi s-au apreciat cu 0,5% în februarie, la 1.312 de euro/mp, iar cele noi s-au scumpit cu 0,3%, la 1.176 de euro/mp.

Pe locul al cincilea se află Braşovul, preţul mediul al apartamentelor din februarie a stagnat la 918 euro/mp.

În Iaşi, preţul mediul al locuinţelor a scăzut în februarie cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, la 885 de euro/mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional