Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

FAŢĂ DE ANUL ANTERIOR,Volumul tranzacţiilor de închiriere pe piaţa industrială din Timişoara a crescut cu 36% în 2016

Andrei Stan Piaţa Imobiliară /

Volumul tranzacţiilor de închiriere pe piaţa industrială din Timişoara a crescut cu 36% în 2016

Piaţă industrială din Timişoara a înregistrat o evoluţie foarte bună în 2016, cu un volum de tranzacţii majore de închiriere în suprafaţă de 72.000 metri pătraţi (mp), în creştere cu 36% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă al companiei de consultanţă imobiliară "Activ Property Services", trimis Redacţiei.

Este al doilea cel mai ridicat nivel anual după recordul înregistrat în 2014, când 90.000 mp au fost închiriaţi.

Felicia Vasiu, directorul regional al "Activ Property Services", a arătat: "Zona Timişoara continuă să fie una dintre principalele destinaţii pentru investiţiile străine din domeniul producţiei şi a spaţiilor logistice. Zona beneficiază de o infrastructură îmbunătăţită şi conexiune la reţeaua de autostrăzi către Europa de Vest, tradiţie în domeniul industrial şi forţă de muncă calificată, respectiv parcuri industriale dezvoltate la standarde moderne".

Cererea a crescut în ultimii ani atât din partea operatorilor logistici, cât şi a companiilor de producţie, precizează sursa citată.

Timişoara continuă să fie a două piaţă industrială că mărime din ţara noastră, după Bucureşti, înregistrând un volum de închirieri de 215.000 mp în ultimii 3 ani. Tranzacţii majore au fost realizate de companii precum "Continental Tyres", "Ursus", "Quehenberger", "TT Electronics", "Elster Rometrics", "DB Schenker", "Valeo".

Stocul industrial modern din zona Timişoara a crescut până la un volum de aproximativ 850.000 mp, din care spaţiile destinate închirierii însumează 470.000 mp. Noi spaţii sunt aşteptate să fie dezvoltate în următorii ani, atât ca extinderi ale parcurilor actuale, cât şi prin lansarea unor noi proiecte pentru care terenurile au fost deja achiziţionate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional