Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Focşani: Reabilitarea sistemului de termoficare va creşte eficienţa energetică

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Valoarea proiectelor derulate de Primăria Focşani cu finanţare din fonduri europene se ridică în acest an la 131,12 milioane lei. La acestea se adaugă investiţiile finanţate integral din bugetul Primăriei Focşani, pentru care au fost aprobate costuri de 5,13 milioane lei.

    Primăria Focşani şi-a propus în acest an să finalizeze lucrările la infrastructura stradală demarate în anii anteriori. Totodată, printre priorităţile primăriei pentru acest an se numără reabilitarea reţelelor de termoficare şi reabilitarea cimitirelor, potrivit doamnei Cristina Costin, Şef Serviciu Investiţii în cadrul primăriei Focşani.

    Investiţie de peste 149 milioane lei în reţelele de termoficare

    Proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare urbană pentru perioada 2009 - 2028 este implementat cu finanţare europeană. Prin această investiţie Primăria Focşani îşi propune conformarea la legislaţia de mediu şi de creştere a eficienţei energetice. Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale". În total, investiţia se ridică la 149,21 milioane lei din care contribuţia din fonduri europene este de 67,15 milioane lei. Proiectul urmează să fie finalizat în decembrie 2014.

    Lucrări de infrastructură stradală în Focşani

    În anul 2013 va demara proiectul de amenajare a intersecţiei b-dul Bucureşti, strada Anghel Saligni, strada 1 Decembrie 1918. Valoarea proiectului de amenajare a intersecţiei se ridică la 1,15 milioane lei.

    De asemenea, va fi refăcută strada Braziliei (valoarea proiectului este de 5,78 milioane lei) şi se va lucra la reţelele de canalizare şi evacuare a apelor meteorice din cartierele Laminorului (1,56 milioane lei) şi Mândreşti (2,63 milioane lei).

    Unităţi de învăţământ aflate în reabilitare

    Bugetul de investiţii în unităţi de învăţământ pentru acest an este de 13,96 milioane lei.

    Prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa 3, se află în implementare proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare a Şcolii Ştefan cel Mare. Lucrările costă 13,12 milioane lei din care finanţarea europeană este de 11,15 milioane lei. Valoarea lucrărilor realizate în acest an se ridică la 4 milioane lei. Termenul de finalizare a proiectului este 31 iulie 2013, ne-a precizat doamna Emilia Drăguşanu, din cadrul compartimentului proiecte al Primăriei Focşani.

    În domeniul infrastructurii educaţionale se află în implementare şi proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare a Colegiului Naţional "Unirea". Valoarea lucrărilor este de 4,74 milioane lei, din care finanţarea europeană este de 4 milioane lei. Investiţia este finanţată prin POR, Axa 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale".

    Un alt proiect de anvergură în domeniul învăţământului este reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii nr. 3 (în valoarea de 2,16 milioane lei), a Şcolii Nicolae Iorga (1,86 milioane lei) şi a şcolii Alexandru Vlahuţă (1,2 milioane lei).

    Proiectele din cadrul PIDU se află în implementare

    Tot prin POR în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al Municipiului Focşani sunt finanţate trei proiecte. Proiectul "Modernizare şi extindere spaţii verzi în zona de acţiune sud-est" va presupune costuri de 10,17 milioane lei, din care 8,17 milioane lei vor fi asigurate din fonduri europene.

    În PIDU este inclus şi proiectul "Reabilitare şi modernizare spaţii publice urbane în zona de acţiune sud-est". Investiţia se va ridică la 34,75 milioane lei, fondurile europene acordate reprezentând 27,92 milioane lei. Ambele proiecte urmează să fie încheiate în decembrie 2013.

    Al treilea proiect vizează implementarea sistemului de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în Municipiul Focşani.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional