Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

FONDURI EUROPENEADR Centru: Circa 73% contractat şi 16% încasat din suma alocată

F.A. Investiţii /

ADR Centru: Circa 73% contractat şi 16% încasat din suma alocată

Până la finele acestui an va fi contractată integral suma alocată la nivelul Regiunii Centru prin Programul Operaţional Regional, estimează domnul Simion Creţu, director general al Agenţiei penrtru Dezvoltarea Regională Centru.

Astfel, cele 289 de contracte semnate solicită o finanţare de circa 319 milioane lei, reprezentând un grad de acoperire de 72,63% a sumei alocate la nivelul regiunii, care se ridică la 439 milioane euro.

Pentru cele aproape 120 de milioane de euro necontractate concurează un număr de 311 de proiecte aflate în evaluare, precontractare sau rezervă, care solicită circa 396 milioane de euro.

Cele mai mari şanse le au cele 41 de proiecte aflate, la finele lunii august, în etapă de precontractare şi care solicită 88,78 milioane euro.

Plăţile în cadrul Programului Operaţional Regional, la nivelul Regiunii Centru, decurg conform graficelor de rambursare a cheltuielilor, elaborate de beneficiari, precum şi în conformitate cu previziunile AMPOR (MDRT) şi OI (ADR Centru), menţionează domnul Creţu.

Un număr de 54 de proiecte finalizate au primit peste 70 de milioane de euro, reprezentând 16% din suma alocată regiunii.

În cazul monitorizării proiectelor, domnul Simion Creţu spune că acestea decurg conform calendarelor de activităţi ale proiectelor. "Normal, în derularea proiectelor au fost întâmpinate greutăţi sau probleme, majoritatea fiind legate de derularea procedurilor de achiziţie", menţionează directorul ADR Centru. Totodată domnia sa afirmă că nu sunt proiecte care au întâmpinat probleme în primirea fondurilor aprobate de către AMPOR şi OI.

În acelaşi timp, în majoritatea lor problemele întâmpinate pe proiecte s-au datorat legislaţiei variate, stufoase şi mereu actualizată, precum şi a procedurilor minuţioase de lucru specifice fondurilor structurale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional