Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fonduri europene - Axa prioritară 1 Botoşani: Cinci proiecte primesc finanţare europeană

F.A. Investiţii /

Botoşani: Cinci proiecte primesc finanţare europeană

Lansarea procedurilor de achiziţie pentru cinci proiecte, finanţate prin Axa 1 a Programului Operaţional Regional şi implementate de Primăria Municipiului Botoşani, era prevăzută pentru finele lunii septembrie. Astfel, vor fi organizate licitaţii pentru servicii de management de proiect, asistenţă tehnică privind conducerea lucrărilor, servicii de promovare şi publicitate, execuţie de lucrări, servicii de audit.

Contractele de finanţare pentru cele cinci proiecte au fost semnate la data de 19 august 2010, valoarea lor totală ridicându-se la 79,85 milioane lei din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 61 de milioane lei, ne-a precizat doamna Adriana Zăiceanu, City Manager în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani.

Reabilitare străzi şi trotuare

Proiectul de reabilitare şi modernizare a străzilor inelului principal de circulaţie din municipiul Botoşani prevede reabilitarea a şase străzi şi are o perioadă de implementare de 37 de luni. Străzile vizate de proiect sunt: Calea Naţională, străzile Ion Pillat, Cuza Vodă, Griviţa, Săvenilor şi Parcul Tineretului. Costurile aferente proiectului se ridică la valoarea totală de 33,66 milioane lei din care finanţarea nerambursabilă este de 26,7 milioane lei.

De asemenea, municipalitatea implementează un proiect de modernizare şi reabilitare a trei căi de acces pentru pietoni şi a carosabilului din zona Piaţa Centrală - Pietonal Transilvaniei, plus realizarea unei parcări subterane. Proiectul include şi iluminare arhitecturală. Pentru acest proiect este estimată o durată de implementare de 35 de luni, costurile ridicându-se la aproape 32 milioane lei din care finanţarea nerambursabilă reprezintă aproape 24,22 milioane lei.

Modernizare parcuri

Un număr de cinci parcuri din municipiul Botoşani vor fi modernizate şi reabilitate printr-o investiţie de aproape 7,5 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă se ridică la 5,94 milioane lei. Proiectul cuprinde modernizarea parcurilor şi a spaţiilor verzi, precum şi reabilitarea şi modernizarea iluminatului ornamental aferent acestora. Proiectul se va desfăşura pe o durată de 26 de luni.

Centru social

Proiectul social, în valoare de 3,9 milioane lei, prevede reabilitarea, modernizarea şi adaptarea unei clădiri din centrul Istoric al oraşului şi tranformarea ei în centru pentru copii aflaţi în situaţii de risc. Finalizarea lucrărilor este estimată la 24 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Pentru acest obiectiv a fost acordată o finanţare nerambursabilă de aproape 2,67 milioane lei.

Sistem de monitorizare

Nu în ultimul rând va fi implementat un proiect ce are ca obiectiv creşterea siguranţei locuitorilor municipiului Botoşani. Acesta prevede achiziţionarea şi montarea unui sistem de monitorizare şi amenajarea unui centru de supraveghere. Proiectul presupune o investiţie de 2,77 milioane, din care 1,5 milioane reprezintă fonduri nerambursabile şi va fi implementat într-o perioadă de 20 de luni.

Scopul urmărit prin realizarea obiectivelor propuse este îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi a atractivităţii spaţiilor publice din zona de acţiune urbană precum şi crearea conditiilor de accesibilitate şi mobilitate, pietonală şi rutieră, în zona de maxim trafic, ne-a informat doamna Zăiceanu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional