Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fonduri europene - Axa prioritară 1Râmnicu Vâlcea: Două poduri peste râul Olăneşti

F.A. Investiţii /

Râmnicu Vâlcea: Două poduri peste râul Olăneşti

Valoarea contractelor de finanţare semnate de Primăria Râmnicu Vâlcea cu Agenţia pentru Dezvoltare S-V Oltenia pe Axa 1 a POR se ridică la 22,19 milioane lei. Cele trei contracte au fost semnate în data de 17 august 2010 şi au în vedere reabilitarea infrastructurii urbane prin construirea de poduri şi instalarea unui sistem modern de supraveghere video.

Proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Râmnicu Vâlcea, ce conţine în total nouă proiecte, valoarea totală alocată pentru realizarea acestora fiind de 38,2 milioane lei.

Municipiul Râmnicu Vâlcea a fost desemnat Pol de Dezvoltare Urbană, alături de alte 12 municipii din ţară. Aceas­ta implică realizarea cu prioritate a unor investiţii în infrastructura socială şi urbană, finanţate din fondurile comunitare şi naţionale, ne-a explicat doamna Simona Morcov, Director Programe Externe în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Construcţie poduri

Aproape 13,54 milioane lei vor fi inves­tite în construcţia unui pod peste râul Olăneşti în prelungire cu strada Carol I, inclusiv arterele de legătură cu Calea lui Traian şi strada Morilor. Fondurile europene acordate pe Axa 1 pentru acest proiect se ridică la circa 10,5 milioane lei.

Noul pod va fi amplasat la aproape 90 m distanţă de Podul Vinerii Mari, va avea o lungime de 76,10 m, va cuprinde trei benzi de circulaţie în acelaşi sens (direcţie N-S) şi se va continua pe partea dreaptă a râului Olăneşti cu o bandă de circulaţie spre strada Morilor şi trei benzi de circulaţie spre Calea lui Traian. Podul va fi prevăzut cu iluminat public, marcaj şi semnalizare rutieră specifică. Proiectul a fost realizat de firma Bridge Consult SRL.

Implementarea proiectului va dura 17 luni şi va soluţiona problema circulaţiei în zonă.

Al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanţare prevede de asemenea construcţia unui pod peste râul Olăneşti. Proiectul presupune o investiţie de 5 milioane lei şi are în vedere fluidizarea traficului din zona centrală. Finanţarea acordată prin POR este de circa 3,8 milioane lei.

Anunţul de participare la licitaţie pentru contractarea lucrărilor de execuţie a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice în data de 9 septembrie 2010. Contractul de execuţie este estimat la valoarea de 3,6 milioane lei. Ofertele se depun în cadrul licitaţiei des­chise organizate de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea până la data de 7 octombrie 2010.

De asemenea, pentru acest proiect a fost publicată invitaţia de participare pentru servicii de informare şi publicitate, estimat la valoarea de 10 mii lei.

Podul va stabili legătura rutieră între străzile Ştirbei Vodă şi Morilor şi va avea trei deschideri. Serviciile de proiectare pentru acest pod au fost asigurate de firma SC Sodi Constructii SRL. Proiectul va fi finalizat într-o perioadă de 23 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Sistem supraveghere video

Ca măsură de prevenire a criminalităţii, Primăria va institui un sistem de supraveghere video cu dispecerat, în valoare de 3,5 milioane lei, din care suma acordată prin POR este de 2,4 milioane lei.

Sistemul va cuprinde 80 de camere video ce vor monitoriza 30 de zone cu risc crimogen sporit.

La jumătatea lunii septembrie, Primăria urma să primească prima transă de prefinanţare în valoare de 15% din valoarea totală eligibilă a proiectului, umând ca a doua tranşă, de asemenea de 15%, să fie solicitată după încheierea contractului de lucrări.

Proiecte aflate în evaluare

În afara celor trei proiecte deja aprobate, primăria mai are depuse la organis­mul interimar pentru POR, ADR S-V Oltenia, alte şase proiecte aflate în diferite stadii de evaluare, după cum urmează:

-Modernizare Parc Zăvoi din municipiul Râmnicu Vâlcea;

-Lărgire pasaj Hervil, pasaj inferior pe CFR Piatra Olt - Podu Olt km 293+808;

-Pasaj denivelat suprateran pe B-dul Tudor Vladimirescu;

-Prelungire B-dul Tineretului spre Sud cu B-dul Dem Rădulescu de la intersecţia cu str. Ostroveni până la intersecţia cu DN67;

-Amenajare şi modernizare str. Aurelian Sacerdoteanu şi str. Patriah Iustinian Marina;

-Prelungire B-dul Tineretului spre Nord de la strada Gib Mihăescu până la b-dul Nicolae Bălcescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional