Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Fonduri europene - POS MediuBistriţa-Năsăud: Ultimele contracte urmează să fie atribuite

F.A. Investiţii /

Bistriţa-Năsăud: Ultimele contracte urmează să fie atribuite

Lucrările de execuţie la proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud" demarate încă din luna martie sunt în continuare îngreunate datorită ploilor care au căzut în ultima perioadă în judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit domnul ing. Dorel Rusu, expert tehnic, în cadrul compartimentului U.I.P Management Deşeuri.

Amplul proiect cuprinde construirea centrului de management integrat al deşeurilor, a staţiei de sortare, a staţiei de compost, construcţia a cinci staţii de transfer şi a cinci platforme de colectare în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Costurile de implementare se ridică la circa 155 milioane lei, din care valoarea contractului de finanţare este de 138,87 milioane lei, asiguraţi prin POS Mediu şi de la Bugetul de Stat.

Cele două contracte pentru achiziţia de echipamente urmează să fie atribuite la începutul acestei luni.

În privinţa contractului de management pentru partea de colectare a deşeurilor încă mai există dezbateri cu primăriile asupra modului de colectare. Proiectul propune colectarea prin puncte de colectare care să deservească 60-70 de gospodării, dar unele primării ar prefera colectarea din poartă în poartă. Ultima variantă ar implica costuri foarte mari, peste limita de suportabilitate a locuitorilor din zona rurală.

În schimb, contractul pentru serviciile de audit extern a fost atribuit firmei SC "Arexim Audit" SRL, Bucureşti, în calitate de singur participant, încă din data de 26 iulie.

Până la jumătatea lunii septembrie, în cadrul proiectului de management al deşeurilor au mai fost atribuite contractele de execuţie lucrări, de asistenţă tehnică şi de verificare tehnică.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional