Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Galaţi: Proiect de 180 milioane euro pentru modernizarea reţelelor de apă

Investiţii /

Galaţi: Proiect de 180 milioane euro pentru modernizarea reţelelor de apă

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Operatorul Apă Canal Galaţi derulează un amplu proces de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ. În total, societatea a accesat fonduri europene în valoare de 180 de milioane de euro pentru înlocuirea, reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare la nivelul judeţului Galaţi.

    Proiectul a fost împărţit în mai multe etape, iar săptămâna aceasta au fost demarate lucrările la staţia de pompare din municipiul Galaţi, pusă în funcţiune în 1894.

    "Primăria municipiului Galaţi şi operatorul regional Apă Canal informează că au început lucrările pentru modernizarea staţiei de pompare Turnul de Apă, datorită unui proiect amplu care se derulează cu fonduri europene. Astfel, se vor reabilita integral conductele magistrale de aspiraţie şi refulare Dn1000mm, nodurile hidraulice şi armăturile aferente. Întrucât investiţia derulată începând din luna martie 2024 la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galaţi este de mare anvergură şi presupune lucrări foarte complexe, acestea se desfăşoară în etape", se arată într-un comunicat emis de Primăria Galaţi.

    Staţia de pompare Turnul de Apă alimentează cu apă potabilă cartierele Ţiglina I, Ţiglina 2, Mazepa I, Mazepa II, zonele Centru - Domnească, Centru - Port, Piaţa Centrală, Valea Oraşului, arealul cuprins între bdul. G. Coşbuc - Kogălniceanu - Traian - Carnabel - V. Alecsandri - bdul. G. Coşbuc (până în str. Al. Măcelaru).

    "Valoarea investiţiei la acest obiectiv strategic este de aproximativ 15.230.000 lei. Staţia de pompare Turnul de Apă a fost pusă în funcţiune în anul 1894 şi a mai beneficiat de lucrări de inves­tiţii în cadrul Programului ISPA. În anul 2012, au fost date în funcţiune o staţie nouă de pompare şi un rezervor de 10.000 mc. APĂ CANAL S.A. Municipiul Galaţi continuă, astfel, eforturile pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă, cu impact semnificativ în îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei serviciului", informează Primăria Galaţi.

    În context, amintim că anul trecut a fost modernizată şi staţia de repompare Fileşti, care asigură de circa 50 de ani alimentarea cu apă pentru aproape jumătate din oraş.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional