Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Giurgiu: Ultimele contracte, împotmolite de contestaţii

F.A. Investiţii /

 Giurgiu: Ultimele contracte, împotmolite de contestaţii

SC "Apa Service" SA mai are încă două contracte de atribuit în cadrul Proiectului "Reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Giurgiu". Atribuirea acestora a fost suspendată datorită contestaţiilor depuse. Pentru contractul "Reabilitarea şi extinderea capacităţilor de producţie şi tratare a apei în aglomerările Giurgiu-Slobozia, Bolintin Vale şi Mihăileşti" termenul de judecată în Tribunal a fost 28 octombrie, iar pentru contractul "Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare în Aglomerarea Bolintin Vale" termenul de judecată a fost 1 noiembrie pentru Curtea de Apel şi 21 octombrie pentru Tribunal.

Contestarii au invocat faptul că specificaţiile din caietul de sarcini au fost mult prea restrictive. Măsurile împotriva "contestatarilor de meserie" nu au avut nici un efect, conform doamnei Lucica Neagu, Şef al Unităţii de Implementare a Proiectului din Cadrul SC Apa Service SA.

Ca să nu le fie oprit de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor un cuantum din suma depusă ca garanţie, în cazul unei contestaţii care s-a dovedit nefondată, firmele contestatare au început să depună contestaţiile direct la Tribunal, spune doamna Neagu.

Proiectul de "Reabilitare şi extindere a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Giurgiu" este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa prioritară 1, Sectorul Apă, Apă uzată.

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 31 iulie 2008, valoarea totală a proiectului fiind de 266,35 milioane lei, din care valoarea eligibilă a proiectului este de 253 milioane lei.

În acest proiect sunt cuprinse nouă contracte, din care două contracte de asistenţă şi supervizare şi şapte contracte de lucrări. Proiectul prevede construcţia a două staţii de epurare în Bolintin Vale, Mihaileşti şi extinderea staţiei de pompare din Giurgiu, reabilitarea şi extinderea reţelelor de distributie şi a sistemului de canalizare în Giurgiu-Slobozia, Bolintin Vale, Mihăileşti. De asemenea, sunt cuprinse reabilitarea şi extinderea capacităţilor de productie şi tratare a apei în aglomerările Giurgiu-Slobozia, Bolintin Vale şi Mihăileşti, reabilitarea şi extinderea staţiilor de pompare apă uzată din Giurgiu.

Până la momentul de faţă operatorul "Apa Service" a primit o prefinanţare de 37 milioane lei prin POR. De asemenea, operatorul a încasat 11,5 milioane lei, în urma celor opt cereri de rambursare depuse.

La jumătatea lunii octombrie, lucrările de construcţie ale staţiei de epurare Giurgiu erau în derulare. Se lucrează la: camera grătarelor, denisipator, metantanc, bazin nămol activat, decantoare secundare, camere de admisie. Staţia de epurare era la mijlocul lunii octombrie finalizată în proporţie de 28%.

În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare şi extindere reţele din Giurgiu până la mijlocul lunii octombrie fuseseră reabilitaţi 6400 m de reţea de apă, iar reţeaua de canalizare fusese extinsă cu aproximativ 17 km. Lucrările la reţelele din Giurgiu erau finalizate la mijlocul lunii octombrie în proporţie de 33%.

În localitatea Mihăileşti, reţeaua de apă a fost extinsă cu aproximativ 12 km şi reabilitată pe 1,1 km. Reţeaua de canalizare a fost şi ea extinsă cu 1,5 km. Reţelele din această localitatea erau finalizate la mijlocul lunii octombrie în procent de 17%.

Lucrările la staţiile din Bolintin Vale şi Mihăileşti nu au fost încă demarate deşi procedurile avansează, au fost aprobate proiectele tehnologice şi au început să fie primite detaliile de execuţie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional