Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Globalworth a atras 330 milioane de euro, printr-o emisiune de acţiuni

A.A. Piaţa Imobiliară /

Globalworth a atras 330 milioane de euro, printr-o emisiune de acţiuni

Compania de investiţii imobiliare Globalworth a anunţat, vineri, că a încheiat cu success emisiunea de acţiuni ordinare în valoare de 330 milioane de euro, lansate pe 14 noiembrie 2017.

Conform companiei, venitul net obţinut în urma plasamentului va fi folosit pentru a valorifica o serie de oportunităţi de investiţii atât în Polonia, cât şi în România şi pentru scopuri corporative generale.

Prin intermediul acestui plasament, compania a atras o serie de investitori instituţionali, atât noi cât şi deja existenţi, acest lucru contribuind la extinderea lichidităţii acţiunilor companiei înainte de mutarea pe piaţa principală a Bursei de Valori din Londra, planificată pentru anul 2018, se arată în anunţul citat.

Recent, Globalworth Real Estate Investments Limited a transmis că intenţionează să achiziţioneze, pe termen scurt, cinci clădiri de birouri în România şi Polonia (prin GPRE).

Pe 6 decembrie 2017, Globalworth şi-a finalizat investiţia strategică în Griffin Premium RE. NV ("GPRE"), Globalworth deţinând o participaţie de 67,9% în GPRE. GPRE este un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, care deţine în primul rând bunuri de birou şi de folosinţă mixtă de înaltă calitate, situate în Varşovia şi în mai multe oraşe cheie, precum Wroclaw, Lodz, Cracovia şi Katowice. Portofoliul său cuprinde şase birouri şi trei proprietăţi mixte (birouri şi retail) şi beneficiază de o nouă serie de achiziţii contractate.

Investiţia în cele cinci clădiri din România şi Polonia se ridică la o valoare totală de aproximativ 410 milioane euro.

Portofoliul companiei, evaluat la data de 30 septembrie 2017 la peste 1 miliard de euro, dintre care 90% este în active producătoare de venit şi peste 80% în sectorul de birouri, este gestionat de aproximativ 70 de profesionişti. Globalworth este listată pe piaţa bursieră AIM din Londra începând din 2013 şi la bursele de valori din Irlanda şi Bucureşti, unde a emis primul Eurobond în 2017.

În cadrul ofertei BERD a cumpărat 4,4% din Globalworth Real Estate Investments Limited.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional