Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Globalworth vrea să investească 410 milioane de euro în cinci clădiri de birouri, în România şi Polonia

A.A. Piaţa Imobiliară /

Globalworth vrea să investească 410 milioane de euro în cinci clădiri de birouri, în România şi Polonia

Globalworth Real Estate Investments Limited intenţionează să achiziţioneze, pe termen scurt, cinci clădiri de birouri în România şi Polonia (prin GPRE), potrivit unui comunicat de presă.

Referitor la cele cinci proprietăţi de birouri pe care compania intenţionează să le achiziţioneze, trei dintre acestea se află în România şi oferă o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 100.000 mp., iar celelalte două în Polonia, oferind o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp. Investiţia se ridică la o valoare totală de aproximativ 410 milioane euro.

De asemenea, fondul are în vedere proiecte de dezvoltare pe terenurile deţinute în Bucureşti şi Timişoara şi intenţia de a dezvolta proiecte noi în Bucureşti şi Varşovia (prin GPRE).

Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer Globalworth, a declarat: "Portofoliul nostru a crescut în acest trimestru, prin includerea clădirii C din complexul Green Court în noul Central Business District din Bucureşti şi finalizarea primului turn din cadrul proiectului Globalworth Campus, unde suntem încântaţi să avem ca principal chiriaş compania Amazon. Pe lângă investiţia strategică anunţată recent în Polonia, avem în vedere o serie de alte oportunităţi atractive de investiţii, toate acestea pornind de la misiunea noastră, de a ne consolida poziţia în topul celor mai importanţi proprietari de birouri din Europa Centrală şi de Est. În plus, pentru a putea profita de toate aceste oportunităţi, am anunţat recent intenţia de a atrage o nouă majorare de capital".

La 30 septembrie 2017, valoarea de piaţă a portofoliului companiei a fost de 1.088,6 milioane euro, în creştere cu 4,1% faţă de 30 iunie 2017. Creşterea a fost determinată în principal de achiziţia clădirii Green Court Building C în august 2017 şi de investiţiile din primul trimestru al anului pentru proprietăţile în curs de dezvoltare (Globalworth Campus şi TAP), complexul de industrie uşoară din Timişoara, conform comunicatului.

EPRA NAV (valoarea activului net) a fost de 764,7 milioane euro, faţă de 759,8 milioane EUR la 30 iunie 2017, iar EPRA NAV/Acţiune (valoarea activului net/acţiune) a crescut la 8,36 euro, faţă de 8,30 euro, la 30 iunie 2017.

Venitul Operaţional Net, de 34,9 milioane euro la finalul primelor luni ale anului 2017, a crescut cu 3,2%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, când valoarea acestuia era de 33,8 milioane euro.

EBITDA (Normalised EBITDA) din activităţile operaţionale în curs de desfăşurare a fost de 29,5 milioane euro pentru cele nouă luni încheiate la 30 septembrie 2017, în creştere cu 3,5% faţă de aceeaşi perioadă în 2016, când valoarea acesteia era de 28,5 milioane euro.

Globalworth pregăteşte de asemenea noi proiecte de dezvoltare în Bucureşti, pe terenul de pe strada Luterană, deţinut de companie din 2014, unde urmează să fie dezvoltat un complex de birouri până în anul 2020 estimativ, şi în Timişoara, prin extinderea parcului de industrie uşoară TAP, prin faza a doua a proiectului, a cărei finalizare este prevăzută în perioada 2018-2020. În plus, compania intenţionează să dezvolte două proiecte noi în Bucureşti şi Varşovia (prin GPRE). Cele patru proiecte au potenţialul de a oferi o suprafaţă totală închiriabilă de peste 250.000 de metri patrati între 2018 şi 2022.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Est, axată cu precădere pe piaţa din România, unde a devenit principalul investitor pe piaţa de clădiri de birouri, şi Polonia.

Globalworth a anunţat în octombrie 2017 că subsidiara sa Globalworth Asset Managers SRL a încheiat un contract de investiţii condiţional pentru a achiziţiona un minim de 50,01% şi până la 67,90% din capitalul social emis de Griffin Premium RE NV ("GPRE"). GPRE este un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia, al cărui portofoliu este compus din şase clădiri de birouri şi trei proprietăţi cu destinaţie multiplă, situate în oraşe cheie, precum Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia şi Katowice.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional